Μαραθώνιος Harry Potter: Ήμασταν εκεί με ραβδιά και καπέλα

Μαραθώνιος Harry Potter: Ήμασταν εκεί με ραβδιά και καπέλα

Ο μαραθώνιος των ταινιών Harry Potter ήταν μία εμπειρία ζωής για μικρούς και μεγάλους.

Κάπες, στρογγυλά γυαλιά και ραβδιά είναι για τα αντικείμενα που κρύβω καλά στη ντουλάπα μου και βγάζω για να φορέσω όταν δε με βλέπει κανείς. Γιατί η αλήθεια είναι πως να ντύνομαι σαν το Harry Potter στα εικοσιπέντε μου, είναι μάλλον λίγο ντροπιαστικό.

Με βάση αυτή την εξομολόγηση ποια θα περιμένατε να είναι η αντίδραση μου από τη στιγμή που έμαθα ότι στην Ελλάδα θα γίνει μαραθώνιος των ταινιών του Harry Potter; Φυσικά να κλείσω εισιτήρια. Όπερ και έκανα. Κανένας από τους φίλους μου δεν είναι αρκετά geek για να με ακολουθήσει στο τάμα αυτό που είχα κάνει στο Harry Potter, οπότε απήλαυσα τη ταινία μόνος μου. Ή όχι και τόσο.

Από τη στιγμή που έφτασα στο κινηματογράφο είδα ένα τεράστιο πλήθος φανατικών του μικρού μάγου να περιμένουν στωικά την προβολή του πρώτου μέρους της έβδομης ταινίας (δυστυχώς ο μαραθώνιος στην Ελλάδα ήταν μίνι και έδειξαν μόνο τα δύο μέρη της τελευταίας συνέχειας της σειράς). Μετά από δεκαπέντε φορές που έχω δει τους Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 με πήρε λίγο ο ύπνος, αλλά αυτό απλά με ξεκούρασε για το επικό δεύτερος μέρος.

Με στρογγυλά γυαλιά 3D όπως αυτά που φορά ο Harry και ένα δίπλωμα που απονεμήθηκε σε όλους τους θεατές που ήμασταν εκεί όλοι μέτραγαμε τα λεπτά μέχρι το ρολόι να χτυπήσει 12.05 για να ξεκινήσει η προβολή. Παιδιά με t-shirts Harry Potter, δημοσιογράφοι, τριαντάρηδες, σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, όλοι περίμεναμε παραπάνω από μία δεκαετία για αυτή τη ταινία έτσι τα δευτερόλεπτα πέρναγαν βασανιστικά αργά.

Πήρα pop corn από το κυλικείο, έκανα και δέκα βόλτες στον όροφο και μετά από μερικά λεπτά που μου φάνηκαν αιώνες η ταινία ξεκίνησε.Το πιο ωραίο στην προβολή ήταν το πάθος των θεατών που έκανε την προβολή να μοιάζει με συναυλία καθώς όλοι χειροκρόταγαν, φώναζαν και συμμετείχαν σε κάθε σκηνή της ταινίας που προκαλούσε το ενδιαφέρον τους. Επική, συγκινητική και ακραία διασκεδαστική το Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 ήταν το λιμάνι σε πολύχρονο ταξίδι μαγείας που έκανε όλους εμάς που αγαπάμε τα παραμύθια και τις μάγισσες να έχουμε ένα παραπάνω λόγο να ζούμε. Ήδη βρίσκομαι σε σοκ που το Harry Potter τελείωσε. Ποια ταινία με πολλά σίκουελ να περιμένω ποια; Οϊμέ. Οϊμέ.