Τα «χρυσά» κορίτσια της Ελλάδας

Τα «χρυσά» κορίτσια της Ελλάδας

Επτά single Ελληνίδες που διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων.

marianna1
katerina_NEO
laura3
chrissi2
evgenia
anastasia1
stella

Μαριάννα Γουλανδρή
Με DNA δύο οικογενειών που έχουν όνομα βαρύ σαν ιστορία, των Γουλανδρήδων και των Βαρδινογιάννηδων, η Μαριάννα ήδη από τη μετεφηβική ηλικία καταφέρνει να φτάσει τη φήμη των προγόνων της που ηγήθηκαν στο χώρο της τέχνης και των επιχειρήσεων. Η αγαπημένη εγγονή του Βαρδή Βαρδινογιάννη ζει και σπουδάζει στο Λονδίνο και ατενίζει το μέλλον της ως μία δυναμική γυναίκα, όπως είναι και η γιαγιά της Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Κρατά χαμηλό προφίλ και αποφεύγει τις κοσμικότητες, αλλά αυτό δεν της στερεί ίχνος από τη δυναμική προσωπικότητα που την κάνει μία από τις πιο περιζήτητες εργένισσες με ελληνική καταγωγή.

Η ίδια βέβαια επικεντρώνεται μόνο στις σπουδές της και την επαγγελματική της αποκατάσταση και έχει αφήσει την προσωπική της ζωή σε δεύτερη μοίρα, ρίχνοντας βάρος στη συνέχιση του ονόματος της οικογένειας. Σε όλο το βεβαρυμένο πρόγραμμα της δεν ξεχνά πως είναι και μία νέα κοπέλα με αγάπη για τα ρούχα και τη μόδα και ανάμεσα στις στυλιστικές της επιλογές οι οίκοι Dolce & Gabbana, Chanel και Oscar De la Renta καταφέρνουν να «ντύνουν» το preppy chic look της.


Κατερίνα Γιαννακοπούλου
Η μονάκριβη κόρη του Θανάση Γιαννακόπουλου έχει σπουδάσει marketing στο Deree και management στο Lavern και από το 1998 έχει εισέλθει στον επαγγελματικό στίβο, όντας αφοσιωμένη στη πετυχημένη οικογενειακή επιχείρηση. Χωρίς να ξεκινήσει από κάποια διευθυντική θέση, δούλεψε σκληρά ώστε να καταφέρει να κατέχει σήμερα πόστο στη διοίκηση της εταιρείας. Η Κατερίνα αν και θα μπορούσε να κάνει την μεγάλη ζωή προτιμάει να κρατάει χαμηλό προφίλ και σπάνια θα την συναντήσει κανείς σε κοσμικά γεγονότα. Αντίθετα, πιο εύκολα θα την δει κανείς να τρώει με τους παιδικούς της φίλους σε κάποια ψαροταβέρνα της Βουλιαγμένης, παρά σε κάποια πίστα κάποιου μεγάλου club ή στα μπουζούκια. Μεγάλη της αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός και σπάνια απουσιάζει από τα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου, ενώ οι αγαπημένοι της καλοκαιρινοί προορισμοί είναι η Κρήτη και η Μύκονος.


Λάουρα Μακροπούλου
Κόρη της Αικατερίνης Λαλαούνη και εγγονή του Ηλία Λαλαούνη είναι η συνεχίστρια του γνωστού οίκου των κοσμημάτων της οικογένειας. Με χρόνιες σπουδές στο εξωτερικό, η γοητευτική νεαρά δε μπορεί παρά να ασπάζεται το μότο "τα κοσμήματα είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας" που ανέδειξε εδώ και δεκαετίες την οικογένεια της. Με σύμμαχο τη νεότητα, η Λάουρα αποδεικνύει πως η νέα γενιά είναι ελπιδοφόρα και ταλαντούχα και έχει συνεργαστεί με διεθνείς προσωπικότητες της μόδας, όπως είναι η Σοφία Κοκκοσαλάκη.

Η Λάουρα ενισχύει την οικογενειακή της επιχείρηση όχι μόνο με τις επιχειρηματικές ικανότητες, αλλά και με τη φυσική της ομορφιά καθώς η ίδια έχει γίνει πρόσωπο καμπάνιας του οίκου με μεγάλη επιτυχία. Η δεσποινίδα Λαλούνη είναι μία μούσα in the making και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για εκείνη.


Χρυσή Βαρδινογιάννη
Η κόρη της Αγάπης και Γιώργου Βαρδινογιάννη έχει διεθνείς σπουδές στη γραφιστική, αλλά επαγγελματικά έχει επιλέξει άλλο μονοπάτι και διευθύνει τη δισκογραφική εταιρία Spicy. Εκτός από μία ταλαντούχα και εργατική νέα γυναίκα είναι και ένα γοητευτικό θηλυκό που όμως δεν προκαλεί ποτέ παρά τη δύναμη του ονόματος της με τη συμπεριφορά και κρατά χαμηλό προφίλ.

Το φυσικό της κάλλος και το απαράμιλλο στυλ της θα μπορούσαν να την κατατάξουν στις πιο καλοντυμένες γυναίκες του κόσμου, αλλά η Χρυσή επιλέγει να μένει και να δημιουργεί στην Ελλάδα.Παρότι μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όλοι ασχολούνται με το όμορφο κορίτσι και την προσωπική της ζωή, την οποία όμως δεν η ίδια δεν προβάλει και προτιμά να χαίρεται με τους φίλους της σε ταξίδια στο εξωτερικό και σε χαλαρές βραδιές σε φιλικά σπίτια.


Ευγενία Νιάρχου
Ένα διεθνές party δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο αν δεν παραστούν διεθνείς jet setters όπως η γνωστή κολλητή παρέα των Margarita Missoni, Charlotte Dellal, Charlotte Casiraghi και Ευγενία Νιάρχου. Η νεαρά, Ελληνίδα καλλονή είναι φίλη με τη βασιλική οικογένεια του Μονακό και βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της διεθνούς high society. Fashion icon, αδερφή του playboy Σταύρου Νιάρχου (ναι, αυτός που τα είχε με την Paris Hilton), μούσα του Karl Lagerfeld και σχεδιάστρια μίας σειράς κοσμημάτων είναι σίγουρα το άπιαστο όνειρο κάθε άντρα και το πιο "ανταγωνιστικό" πρόσωπο που εξάγει η Ελλάδα στους διεθνείς κοσμικούς κύκλους.

Με ζωή σαν παραμύθι η Ευγενία μοιράζει το χρόνο της από τα ελληνικά νησιά μέχρι την ιταλική και γαλλική Ριβιέρα το καλοκαίρι, και τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο το χειμώνα, δε ξεχνά ποτέ να αγοράζει ρούχα του αγαπημένου σχεδιαστή Valentino και να δειπνεί στο αγαπημένο της εστιατόριο Nobu. Αν πιστεύετε λοιπόν πως εσείς είστε ο εκλεκτός της καρδιάς της μπορείτε να την αναζητήσετε σε ένα από τα παραπάνω μέρη και να είστε αρκετά συναρπαστικός για τα γούστα της να τη γοητεύσετε.


Αναστασία Καίσαρη
Φιλότεχνη και ταλαντούχα η Αναστασία Καίσαρη σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και είπε όχι στη θρυλική ατάκα της Marilyn Monroe, "τα διαμάντια είναι οι καλύτεροι φίλοι των κοριτσιών. Αυτό δε σημαίνει πως απαρνήθηκε την οικογενειακή επιχείρηση και τα πολύτιμα κοσμήματα του διάσημου οίκου, αντίθετα φρόντισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της κάνοντας αυτό που αγαπά, ανοίγοντας δηλαδή τη δική της art gallery με εκθέματα τέχνης από καλλιτέχνες με διεθνείς διακρίσεις και σπουδαίο βιογραφικό.

Με μυαλό για business και γοητεία μεσογειακή ίδια με εκείνη της μητέρας της, το "χρυσό" κορίτσι ήρθε για να μείνει στη λίστα με τις πιο περιζήτητες εργένισσες της Αθήνας.Η καστανή καλλονή είναι ένα άξιο τέκνο των πετυχημένων γονέων της που τους κάνει περήφανους με τη δημιουργικότητα της και τις πρωτοβουλίες που παίρνει και το χαμηλό προφίλ που διατηρεί της επιτρέπει να χαίρεται τη ζωή όπως κάθε 20 something πολλά υποσχόμενη επαγγελματίας.


Στέλλα Βιλδιρίδη
Η πολυτάλαντη γόνος, διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό γεμάτο σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης όπως Εικονογράφηση στο Camberwell College of Arts (University of the Arts London) στο Λονδίνο και αργότερα γεμολογία και σχέδιο κοσμήματος στο Gemological Institute of America (GIA) στη Φλωρεντία. Σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση Venetia Vildiridis, εκπροσωπώντας την τέταρτη γενιά στο χώρο του κοσμήματος και είναι υπεύθυνη για τα υπερεπιτυχημένα γούρια του οίκου που κάθε χρόνο γίνονται αντικείμενο συζήτησης.

Η Στέλλα φέρνει νέα πνοή στο οίκο της οικογένειας της με τη δική της σειρά Stella V. Η συλλογή της είναι η καινούργια πρόταση της Venetia Vildiridis που πλέον παράλληλα με τα κλασικά κοσμήματα, κερδίζει, χάρη στη νεαρά σχεδιάστρια, επάξια μία θέση στους σύγχρονους οίκους κοσμημάτων. Αυτό το κορίτσι, το πολυτάλαντο, τελικά ποιος θα το πάρει;