Κλίμα Τοξικό Μου Κλίμα...

Κλίμα Τοξικό Μου Κλίμα...

Την περασμένη εβδομάδα το έβαλα αμέτι μου χαμέτι μου να αποδράσω από την ανακυκλούμενη πολιτική μιζέρια. Εθισμένη στο κλίμα θα ξεροστάλιαζα Κυριακάτικα να περιμένω Έλλη, Όλγα και Μαρία να ανοίγουν τα αποτελέσματα των νομών και μετά θα έβλεπα την εντολή να περνάει χέρι χέρι σα τον μπάφο. Έτσι έκοψα τον εθισμό μαχαίρι και πήρα πτήση πάνω στην κρίσιμη στιγμή. Με το που πάτησα πόδι στο αεροδρόμιο του Heathrow μόνο που δε φίλησα το χώμα! Κάτι δηλαδή που μέχρι τώρα έκανα όταν έφτανα στην Αθήνα.. Εχω κάνει χρόνια ξενιτιάς και ήμουν από τις κλασικές περιπτώσεις που ενώ έμεναν στο εξωτερικό το ένα πόδι ήταν πάντα στην Ελλάδα. Υπερήφανη Ελληνίδα παντρεμένη με Άγγλο δεν έδωσα αγγλικό διαβατήριο ούτε στο γιο μου ούτε σε μένα.

Θυμάμαι τι μπινελίκι ρίχναμε στους Άγγλους από τα πρώτα χρόνια που σπουδάζαμε. Θεωρούσα το κράτος τους μία δικτατορία ρομποτικών ανθρώπων και μαζί με φίλους Έλληνες βρίζαμε όταν μας υποχρέωναν να βάζουμε ζώνη στο αυτοκίνητο, να οδηγάμε σαν κότες, να μας κάνουν αλκοτέστ κάθε τρεις και λίγο, να πληρώνουμε για να έχουμε τηλεόραση, να πληρώνουμε γενικά για τα πάντα. Όσο ζούσαμε βέβαια στο Λονδίνο το μόνο πράγμα που βλέπαμε ήταν εξέλιξη. Τα χρήματα που έδινες στο Δήμο σου τα έβλεπες σε έργα. Ιδιώτες έπαιρναν πρωτοβουλία για να βάλουν λουλούδια στους στύλους και άλλα που ναι μεν φαίνονται ανούσια αλλά σου ομορφαίνουν τη ζωή. Το Λονδίνο της μιζέριας, των πανκς και του κακού φαγητού έγινε η μητρόπολη του κόσμου. Θα μου πεις πως εδώ έρχεται όλο το χρήμα αλλά ακόμα και στις περιοχές που δεν πατάνε billionaires Ρώσοι και Άραβες όλα βαίνουν προς το καλύτερο. Η γκαντεμόπολη των pubs και της μπύρας έχει γεμίσει καφέ και εστιατόρια στα πεζοδρόμια. Ειδικά αυτή την περίοδο μετά το jubilee της βασίλισσας και πριν τους Ολυμπιακούς είναι άκρως ανεβαστικό.

Την ίδια στιγμή η γκαντεμόπολη έχει γίνει η ωραιότερη πόλη κατ᾽ εμέ στον κόσμο. Η Αθήνα μας. Το ότι τα χρήματα που δίναμε, όσα και να ήταν αυτά, εκλάπησαν είναι φανερό από την κατάντια γύρω, από τους μισοτελειωμένους δρόμους, από την καταστροφή σημαντικών πλατειών όπως της Ομόνοιας και του Κολωνακίου -μέρη που έπρεπε να σφύζουν από υγιή κόσμο και τουρισμό. Και όσοι νομίζετε πως στο Κολωνάκι ζουν οι χλίδουλες να σας ενημερώσω πως ζουν οι πιο τσιγκούνηδες και τσίπηδες Αθηναίοι. Όχι λουλούδια σε δρόμο αλλά ούτε μία κάμερα δε συμφωνεί μία πολυκατοικία να βάλει. Ανακαινίσεις μηδέν και κοινόχρηστα φέσι από τους Κολωνακιώτες που κορδώνονται πως μένουν σε κυριλέ περιοχή και δεν έχουν καν την αξιοπρέπεια να σεβαστούν κοινούς χώρους ή το δρόμο τους. Ουδεμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί αφού ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του. Να δείτε φαβέλες σε ταράτσες τοπ περιοχών εσείς που κράζετε Κολωνάκι τύπου πως είναι Μπάκινγχαμ και θα τρίβετε τα μάτια σας. Δε χρειάζεται να εμβαθύνω στα προβλήματα και την κατάντια μας με πρώτη και καλύτερη τη μεγάλη μας ήττα στον τουρισμό. Ούτε στις υπερβολάρες που γράφουμε και λέμε και περιμέναμε λέει τον Τσίπρα να βγει και να μας σώσει με μία ομάδα "έκπληξη"- κάτι τέτοια λέω στον γιο μου όταν θέλω να του υποσχεθώ κάτι και θέλω να κερδίσω χρόνο.

Ας σταματήσουμε την πολιτική σαχλαμπουρολογία, τα αντιδραστικά, τα κομπλεξικά και την κλάψα και ας ελπίσουμε πως θα σχηματιστεί μία κυβέρνηση που τουλάχιστον δε θα μας φέρει αντιμέτωπους με μη αναστρέψιμα προβλήματα. Ας βγάλουν τελικά οι υπεύθυνοι το φίδι από την τρύπα. Και ας βρούμε τρόπους να ξεφύγουμε από το τοξικό κλίμα και την αισθητική. Αλλά αν προτεραιότητά τους είναι να γκρεμίσουν το θέατρο Badminton καταλαβαίνεις το μέγεθος της ******ας -σόρι...