Η Φιλανθρωπία με ταυτότητα από τη Χρυσή Αυγή και η Madonna.

Η Φιλανθρωπία με ταυτότητα από τη Χρυσή Αυγή και η Madonna.

Τα "πολεμικά" δελτία ειδήσεων και τα συσσίτια.

Υπάρχουν δύο Ελλάδες τελικά ή εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν; Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν τα δελτία ειδήσεων, που τον τελευταίο καιρό έχουν κάνει χόμπι, το να πυροδοτούν το κλίμα και να θυμώνουν όλο και περισσότερο τους Έλληνες.
Τη μία, κάνουν εκτενέστατα ρεπορτάζ λίγο πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας με τη Γερμανία, για το πως μας περιγελούν οι Γερμανοί, την άλλη σκαλίζουν φύλλο-φύλλο την εφημερίδας Bild μέχρι να βρουν κάτι προσβλητικό για την Ελλάδα και τέλος αποδομούν τις δηλώσεις της Madonna, αφαιρώντας την ουσία και κρατώντας μια φράση που μπορεί να ακούγεται και ενοχλητική. Για να εξηγηθώ από την αρχή, ούτε τους Γερμανούς και τη Madonna συμπαθώ, αλλά δεν τους αντιπαθώ κιόλας. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας δυναμιτίζουν; Γιατί θέλουν να μας προσθέσουν και άλλο θυμό και οργή στην ήδη εύθραυστη κατάστασή μας;

Τι σκοπό έχουν τα δελτία –όλα σχεδόν τα δελτία ειδήσεων- και δημιουργούν αυτό το ευρωπαϊκό χάσμα και το πολεμικό κλίμα με Γερμανούς, Φιλανδούς, Ολλανδούς κ.λ.π, δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Ας το αναλύσουν οι "σοβαροί" δημοσιογράφοι που κοντεύουν να ξεκινήσουν έναν "εμφύλιο" μεταξύ Νοτίων και Βορείων λαών της Ευρώπης. Φαντάζομαι ο χρόνος θα δείξει και δεν είμαι συνωμοσιολόγος, απλώς πιστεύω ότι τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Πριν λίγες ημέρες σε ρεπορτάζ δελτίου ειδήσεων είδα τις δηλώσεις της Madonna, ότι στην Ελλάδα πεινάμε και αμέσως μετά προς απάντηση στην τραγουδίστρια, έπαιξε η συνέντευξη του Robert De Niro και του John Travolta στον Νίκο Αλιάγα, που έλεγαν μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος και ασφαλής τόπος για διακοπές.

Γιατί θα πρέπει το ένα, να είναι στον αντίποδα του άλλου; Φυσικά και η Ελλάδα είναι υπέροχος και ασφαλής και ευλογημένος τόπος και φυσικά στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πεινάνε. Τι μας ξάφνιασε; Το γεγονός ότι δεν το ξέραμε ή ότι το γεγονός ότι το έμαθαν και άλλοι;
Όλη μου τη ζωή στην Αθήνα και σαν άνθρωπος που ζω πάντα στο κέντρο της πόλης, έβλεπα στα συσσίτια να περιμένουν στην ουρά κάποιοι ταλαιπωρημένοι από τα ναρκωτικά άνθρωποι ή κάποιοι άτυχοι μετανάστες. Τώρα αυτοί πήγαν στο τέλος της ουράς, στην αρχή μπήκαν ηλικιωμένοι, άνεργοι, νεόπτωχοι οικογενειάρχες. Περίπου 1.200 άνθρωποι συμμετέχουν καθημερινά στα συσσίτια του δήμου, χωρίς να υπολογίζονται εκείνα που διανέμει η αρχιεπισκοπή. Στην Κρήτη 8χρονο παιδάκι λιποθύμησε επειδή έτρωγε για μέρες μόνο βραστά μακαρόνια και δεκάδες άλλες ιστορίες, που ενδεχομένως μερικές να είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά, αλλά υφίστανται. Τις βλέπουμε, τις ακούμε, αλλά θυμώνουμε όταν κάποιος μας τα υπενθυμίζει. Λογικό είναι να είμαστε θυμωμένοι και οργισμένοι και αγανακτισμένοι. Αλλά δεν μας φταίει η Madonna. Αλλού πρέπει να στρέψουμε το θυμό μας και όλοι ξέρουμε που.

Και για να αποκαταστήσουμε τη φήμη της Madonna αυτή είναι ολόκληρη η δήλωσή της και όχι το απόσπασμα που έδειξαν τα δελτία:
«Μπαίνουμε σε πολύ τρομακτικούς καιρούς στον κόσμο. Οι οικονομικές αγορές καταρρέουν, άνθρωποι, δεν έχουν να φάνε στη Ελλάδα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν και οι άνθρωποι φοβούνται. Και τι γίνεται όταν οι άνθρωποι φοβούνται; Γίνονται σκληροί. Αρχίζουν να δείχνουν με το δάχτυλο άλλους ανθρώπους και να λένε "εσύ είσαι η αιτία, εσύ είσαι το πρόβλημα. εσύ φταις ", λένε φύγε. Αυτή δεν είναι η λύση. Ο εχθρός δεν είναι εκεί έξω, δεν υπάρχει εξωτερικός εχθρός. Ο εχθρός είναι μέσα μας.»

Υ.Γ. Σήμερα ακούστηκε πώς η Χρυσή Αυγή θα προσφέρει συσσίτια, με προϋπόθεση να δείξει κάποιος ότι κατέχει ελληνική ταυτότητα. Ελπίζω να είναι ράδιο Αρβύλα και όχι πραγματική είδηση, γιατί φιλανθρωπία με ταυτότητα, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και όχι απ᾽ αυτές, για τις όποιες αισθάνεσαι περήφανος σαν Έλληνας.