Γιατί η Πάολα και η κάθε Πάολα θέλει να γίνει fashion icon;

Γιατί η Πάολα και η κάθε Πάολα θέλει να γίνει fashion icon;

Τι δουλειά έχει η Πάολα, με τους σχεδιαστές και τα fashion shows

Όταν η Μαντάμ Σουσού, έφυγε από το Μπύθουλα για να μείνει στο Κολωνάκι, μπορεί να φόρεσε εκατοντάδες μέτρα από το καλύτερο μετάξι, να ξεσήκωσε όλα τα τόπια υφάσματος των ακριβών μαγαζιών, αλλά Κολωνακιώτισσα δεν έγινε ποτέ. Απεναντίας, έγινε ένα κοσμικό αστείο και παρέμεινε στη μνήμη μας ως η λαϊκή κοκέτα από το Μπύθουλα.

Αυτό το χοντροκομμένο, το παραδέχομαι, παράδειγμα, λειτουργεί σαν την κεντρική ιδέα που γράφαμε κάποτε στο τέλος μια ιστορίας. Και η συγκεκριμένη κεντρική ιδέα είναι, ότι κάθε φορά που θέλεις να αποδείξεις πως είσαι και κάτι άλλο, η ταυτότητά σου θα σε προδώσει, όσο και αν την καμουφλάρεις.

Ο λόγος για την Πάολα, αυτό το υπέροχο λαϊκό κορίτσι, όπως έλεγε κάποτε η Μαλβίνα για όλες τις λαϊκές ντίβες της παραμεθορίου και της παραλιακής, που αντί να τραγουδούν για τη καψούρα στα τραπέζια, με το σκίσιμο στο φόρεμα που φτάνει στον αφαλό, κάνουν τις μοντέρνες, συμμετέχουν σε show μόδας και γίνονται μέρος αυτού που λέμε fashion crowd. Τι δουλεία έχει η Πάολα, με όλους αυτούς τους φασιονίστας, και με όλη αυτή την κατάσταση; Και δεν το λέω σε καμιά περίπτωση για να την μειώσω, τo αντίθετο ακριβώς.

Η Πάολα άσχετα με την επιτυχία που έχει, κουβαλάει ακόμη μέσα της τα μαγαζιά της εθνικής οδού, εκεί όπου οι νύχτες φωταγωγούνται και λάμπουν σα διαμάντια ανάμεσα σε φτηνά ποτά και λουλούδια. Η Πάολα και η κάθε Πάολα δεν έχει ανάγκη κανένα fashion show και κανέναν avant garde σχεδιαστή για να τα καταφέρει.

Τα κακό με τους Έλληνες σχεδιαστές είναι ότι μεγαλοπιάνονται και παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά. Το καταλαβαίνω ότι η μόδα είναι τέχνη και υπερβάλει πολλές φορές και δεν δίνει λόγο σε κανέναν, αλλά για όνομα του θεού, τι πρακτικό αντίκρισμα έχει στην Ελλάδα του σήμερα και στην κοινωνία; Δεν είναι κακό να πειραματίζεσαι, αλλά δεν είσαι και ο Galliano και εδώ είναι ψωροκώσταινα.

Τέλος πάντων ας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά ας αφήσουν ήσυχες όλες τις Πάολες του κόσμου. Ούτε η Πάολα, ούτε κανένα άλλο λαϊκό κορίτσι, το χρειάζονται όλο αυτό. Αυτές τις εποχές, που πετάμε από πάνω μας το Lifestyle και το δήθεν περιτύλιγμα, είναι προσόν να είσαι αυθεντικός, τεράστιο προσόν.