Η μάχη στα πρωινά έχει κριθεί

Η μάχη στα πρωινά έχει κριθεί

Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος ... τίποτε.

Λίγες βδομάδες μετά τις πολύαναμενόμενες τηλεοπτικές πρεμιέρες, οι οποίες μάλλον απασχόλησαν περισσότερα τα Media, παρά τους ίδιους τους τηλεθεατές, η μάχη έχει σχεδόν κριθεί. Και λέμε σχεδόν γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο –αν και σπάνια- να γίνει η ανατροπή και να υπάρξει έκπληξη αν και εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω στα γνωστά τηλεοπτικά κλισέ (τα οποία τα αναμάσησε πολλές φορές και η Ελένη) ότι τα πρωινά δηλαδή είναι αγώνας δρόμου και μαραθώνιος και όχι κατοστάρι. Αυτή είναι όντως μια πραγματικότητα που έχει δόση αληθοφάνειας, αλλά η λογική δεν χωράει σε ένα προϊόν που λέγεται τηλεόραση. Εκεί υπάρχει μανιέρα και η συνήθεια.

Η διαφορά των δύο εκπομπών δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι σημαντική και σήμερα έχει παγιωθεί στις 10 περίπου μονάδες στα νούμερα της καθημερινής τηλεθέασης.
Οι 10 μονάδες δεν είναι δα και καμιά διαφορά για την οποία αξίζει να πανηγυρίσει κανείς, αλλά όπως λένε και οι αμερικανοί, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος ... τίποτε.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρό το συγκεκριμένο τσιτάτο, αλλά όλες οι μάχες έχουν έναν νικητή και έχουν και απώλειες, οπότε με αυτό το σκεπτικό ο Γιώργος και η Φάιη είναι μέχρι σήμερα οι νικητές ενώ ο Πέτρος και η Τζένη έχουν απώλειες. Αυτό υποθέτουμε ότι συμβαίνει, γιατί ενδέχεται τα δύο διάσημα και τηλεοπτικά ζευγάρια να αισθάνονται διαφορετικά. Δεν φτάνει να είσαι νικητής, πρέπει και να αισθάνεσαι έτσι.

Είπαμε και για μάχη και η μάχη παραπέμπει σε εμπόλεμη κατάσταση, σε έναν πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα εδώ και χρόνια. Και μπορεί φέτος να μην έχουν κηρύξει επίσημα την έναρξη των εχθροπραξιών, αλλά σίγουρα έχουν ξεθάψει το τόμαχοκ του πολέμου.
Τα πάντα μπαίνουν σε ευθεία αντιπαράθεση: Οι καλεσμένοι, οι αποκλειστικότητες, οι πρωτιές, οι μαγειρικές, τα ζώδια, οι ηθοποιοί, οι πρεμιέρες των θεάτρων, οι τραγουδιστές και οι ορχήστρες του και τέλος που θα τραγουδήσει η Πάολα τα σουξέ της. Για όποιον εμφανίζεται σε καναπέ πρωινής εκπομπής, προηγουμένως έχει δοθεί μια μικρή μάχη στα παρασκήνια.

Όλοι διεκδικούν την τηλεοπτική πρωτιά και κανείς δεν το κρύβει, αλλά το θέμα είναι ότι μόνο ένας μπορεί να είναι πρώτος, μόνο ένας μπορεί να είναι ο νικητής.