Ελένη Μενεγάκη, πάρε τα λεφτά και τρέχα!

Ελένη Μενεγάκη, πάρε τα λεφτά και τρέχα!

Η ιστορία για την αμοιβή των 25 χιλιάδων ευρώ

Είναι μεγάλη αλήθεια. Ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά και ο καθένας αποφασίσει πού και σε ποιον επιλέγει να δώσει τα χρήματά του. Μιλάω για την είδηση που θέλει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο να προσφέρει στην Ελένη Μενεγάκη 25 χιλιάδες ευρώ για να βάλει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πρίζα.

Υπερβολικό, αν ρωτάτε τη γνώμη μου και εκτός εποχής τέτοια κίνηση, αλλά σε μια αγορά που ισχύει ο άγραφος κανόνας «τα δίνω σε όποιον μου τα φέρει» το εμπορικό κέντρο διάλεξε τη μεγαλύτερη σταρ αυτή τη στιγμή και αυτή είναι η Ελένη.

Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, όταν διάφοροι Δήμοι ή εμπορικά κέντρα καλούσαν έναν τραγουδιστή να βάλει το δέντρο στην πρίζα, να πει play back 2-3 τραγούδια, να βγάλει και μερικές φωτογραφίες για τα Media και να πάει στο καλό. Και μάλιστα εκείνες τις εποχές η αμοιβή δεν ήταν 25 χιλιάδες ευρώ, αλλά πολύ περισσότερα.

Η δική μου απορία δεν είναι γιατί το εμπορικό κέντρο δεν έδωσε αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπίες ή σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη (πού μπορεί και να το έκανε αυτό δεν το γνωρίζουμε), ούτε αν θα τα πάρει ή αν τα αξίζει η Ελένη. Η απορία μου είναι ότι τέτοιες εποχές που κανείς σχεδόν δεν ασχολείται, έχει σημασία ποιος θα βάλει το δέντρο σε λειτουργία ή ποιος θα ανοίξει τη εορταστική σεζόν; Εκτός αν σκοπός του ήταν να συζητηθούν όπως συνέβη.

Τώρα στην περίπτωση της Ελένης και της αμοιβής της, θέλω να πω ότι η Ελένη από το 2000 πίστευε ότι έρχεται όπου να ΄ναι το τέλος της τηλεοπτικής της καριέρας. Ούτε η ίδια δεν πίστευε στη διάρκειά της και οι ανασφάλειες είναι σα φίδια που όταν βρουν ζεστή φωλιά κουλουριάζονται και μένουν. Τα φίδια στον κόρφο μας μερικές φορές δεν είναι οι άλλοι, αλλά είναι οι φόβοι μας και οι φόβοι της Ελένης την οδήγησαν να αγοράζει σπίτια και οικόπεδα και να επιζητά υψηλές αμοιβές και χρήματα.

Μια φίλη μου είχε πει ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει σε εύθραυστες οικογένειες κάνουν γέρα και πολλά σπίτια και αγοράζουν κάτι τεράστια ψυγεία, τα οποία τα παραγεμίζουν και τα μπουκώνουν με πράγματα σαν σκηνή από αμερικάνικη ταινία.

Η Ελένη δεν έζησε ποτέ -ακόμη και τις εποχές που το να είσαι πλούσιος δεν ήταν ταμπού σαν σήμερα- με υπερβολή. Ένα-δυο-τρία καλά σπίτια (τα οποία τα μάθαμε μετά το διαζύγιο) και ένα πολυτελές αμάξι. Δεν έκανε πάρτι, δεν άνοιγε το σπίτι της σε κάμερες, δεν είχε σκάφος ή βίλα στη Μύκονο. Η Ελένη δεν προκάλεσε ποτέ και με έναν περίεργο τρόπο υπήρξε πάντα σεμνή στη δημόσια εικόνα της.

Το γεγονός ότι δεν θέλει να αρνηθεί σε προτάσεις που έχουν αρκετά λεφτά δεν είναι αδυναμία, αλλά μια δική της οικονομική τακτική. Στο κάτω-κάτω δεν τα ζήτησε, της τα πρόσφεραν, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ξεσήκωνε χειροκροτήματα, αν είχε τη μαγκιά και τα κότσια που έδειξε η παρέα του Ράδιο Αρβύλα όταν έναν περασμένο καλοκαίρι έδωσε όλα χρήματα από διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε φιλανθρωπικό σκοπό και μιλάμε για 150 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό, απαιτεί ανιδιοτέλεια, ανθρωπιά , καλοσύνη κα γενναιοδωρία. Το γεγονός ότι δεν το έκανε δεν την κάνει σε καμία περίπτωση απάνθρωπη, αλλά αν το έκανε θα έκλεινε πολλά στόματα.

Αφού ακόμη σου τα προσφέρουν Ελένη τόσα χρήματα, πάρε τα λεφτά και τρέχα και δεν χρειάζεται να κοιτάς και πίσω από την πλάτη σου γιατί δεν σε κατατρέχει κανείς.