Γιατί τελικά δεν πέτυχε το πείραμα του Πέτρου Κωστόπουλου;

Γιατί τελικά δεν πέτυχε το πείραμα του Πέτρου Κωστόπουλου;

Τι πήγε λάθος στη συνταγή;

 

Λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα του πρωινού στο Mega, ήρθαν, μαζί με τα νούμερα που δεν λένε να ανέβουν και οι πρώτες γκρίνιες και οι φήμες ότι κάτι δεν πάει καλά στην εκπομπή: Ακούσαμε ότι ο Πέτρος μαλώνει με τους ανθρώπους στο πάνελ του, ότι η ψαλίδα της τηλεθέασης ανάμεσα στις δυο πρωινές εκπομπές ανοίγει επικίνδυνα και ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού ζητούν τονωτικές ενέσεις.

Άραγε, τι συνέβη και δεν πέτυχε το πείραμα του εναλλακτικού παρουσιαστή σε μια mainstream τηλεοπτική ζώνη; Είχαν δίκαιο όσοι έλεγαν ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και ότι η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει πάντα;

Χωρίς να θέλω να κλέψω τη δουλειά των τηλεοπτικών συντακτών ή των τηλεκριτικών, θεωρώ ότι η περίπτωση του Πέτρου είναι η κλασική περίπτωση ανθρώπου, που δεν μπόρεσε να χωρέσει σ' ένα κοστούμι που αρχικά είχε ραφτεί για άλλον. Γιατί είναι αλήθεια, το ρούχο δεν ήταν για τον Πέτρο, αυτός το βρήκε έτοιμο και μάλιστα δεν έκανε καμία απόπειρα να το μεταποιήσει -δυστυχώς.

Ο Πέτρος μπήκε σε αυτή την εκπομπή, σαν αντικαταστάτης , σαν ένας δεύτερος Λιάγκας. Δεν έγινε καμία απολύτως αλλαγή, ούτε στις ιδέες, ούτε στα πρόσωπα, ούτε στη θεματολογία. Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν άλλαξαν και τα σκηνικά. Το μόνο που έγινε στην πρωινή εκπομπή του Mega ήταν αντικατάσταση ρόλων και αυτό κάνει ακόμη πιο σκληρή την αντιπαράθεση, γιατί καλύτερα να κάνεις ένα εναλλακτικό πρωινό με φρέσκιες διαφορετικές και ανορθόδοξες ιδέες και να μην σου πετύχει , παρά να δοκιμάζεις την ίδια συνταγή και να βλέπεις συνεχώς την πλάτη του πρώτου και μάλιστα από απόσταση.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πρώην εκδότη, δεν μπόρεσε ποτέ να ενταχτεί στο κλίμα του πρωινού, ήταν σαν ξένο σώμα. Δεν μας έπεισε ποτέ ότι τον νοιάζει το γεγονός αν τσακώθηκε και με ποιον ο Μουτσινάς ή αν φάνηκε το βρακί της τάδε. Όλο αυτό, που καμιά φορά είναι και φρικτά ανούσιο, είναι ένα επίπεδο χαμηλότερο από τον ίδιο τον Πέτρο και φαίνεται. Ο ίδιος πιέζεται και δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε μια κατάσταση και σ' ένα κόσμο, στον οποίο και δεν ταιριάζει και μέχρι πρότινος τον είχε σε απαξίωση.

Ο Πέτρος όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο ίδιος star και όχι απέναντι από τους star όπως είναι σήμερα –που μεταξύ μας δεν υπάρχουν πλέον και τόσοι. Ήταν ο εκδότης που έβγαινε σπάνια στην τηλεόραση, δεν έδινε συνεντεύξεις, δεν ήταν εύκολα προσβάσιμος και ο στενός φιλικός του κύκλος περιείχε προσωπικότητες με status, με κύρος και δύναμη.
Ήταν απρόσιτος, επιλεκτικός και σήμερα τον βλέπεις που ζορίζεται να κερδίσει την οικειότητα και αισθάνεται και άβολα σ' αυτό που κάνει.

Έτσι υποθέτω ότι συμβαίνει, μπορεί και να πέφτω έξω, όμως αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως ούτε ο Πέτρος, ούτε φυσικά η Τζένη μπορούν γίνουν Λιάγκας και Σκορδά. Και δεν το λέω ούτε με καλή ούτε με κακή διάθεση, ως διαπίστωση και μόνο!

Και μπορεί να αναφέρω συνεχώς τον Πέτρο, αλλά εννοώ και την Τζένη, απλά εκείνος τραβάει το κουπί και σέρνει μαζί του την εκπομπή, ενώ η Τζένη παρότι δεν είναι πρώτο βιολί, δείχνει πολύ πιο ταιριαστή και στην εκπομπή και στο ρόλο της!