Τι σόι άνθρωπος είναι αυτή η Σάσα Σταμάτη;

Τι σόι άνθρωπος είναι αυτή η Σάσα Σταμάτη;

Αφελής ή ρατσίστρια;

Τη Σάσα Σταμάτη δεν τη γνωρίζω προσωπικά, ούτε ξέρω πώς είναι από κοντά. Λίγο πολύ όμως έχουμε βρεθεί για πολλά χρόνια στα ίδια περίπου μονοπάτια και λέω περίπου γιατί δεν κάναμε ποτέ την ίδια δουλειά, ό,τι και αν πιστεύει η ίδια, ή η παρέα της. Καλώς ή κακώς, αλλιώς είναι να σου ανοίγει κάποιος το σπίτι του και να σε προσκαλεί να περάσεις και αλλιώς να εισβάλλεις αυθαίρετα απ' τα παράθυρα ή απ' τον ακάλυπτο για να το πω μπακαλίστικα, στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει και η ίδια.
Όπως και να έχει, δεν θα τη σχολιάσω σαν δημοσιογράφο, αλλά σαν παρουσιάστρια.

Η Σάσα κάτω από άλλες συνθήκες θα ήταν μπορούσε να ήταν μια ροκ περσόνα στην καθημερινή τηλεόραση: Έχει τσαγανό, χιούμορ, δεν φοβάται να πει την άποψή της και αυτοσαρκάζεται.
Δυστυχώς όμως δεν είναι ροκ, ούτε αντισυμβατική, ούτε τίποτε, γιατί αυτή την αόρατη γραμμή που χωρίζει τους ταλαντούχους από τους απλούς κάφρους, η Σάσα την ξεπέρασε και έχω και βάσιμες υποψίες ότι δεν την αντιλήφθηκε ποτέ!

Η δημοσιογράφος βρέθηκε σε μια θέση και κλήθηκε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά του κουτσομπολιού. Της έδειξαν το δρόμο και της είπαν «τώρα τρέξε» και εκείνη έτρεξε τόσο, που ξέχασε να τερματίσει. Ούτε είδε που ήταν το τέρμα και πού ήταν οι υπόλοιποι. Όταν αρχίζεις και χάνεις την επαφή, είσαι μόνη σου εκεί έξω, μόνη και μπερδεμένη και δεν μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά.

Γιατί άλλο χιούμορ, άλλο θράσος, άλλο βιτριολική ατάκα και άλλο πράγμα η αγένεια. Άλλο είναι μιλάω ελεύθερα και άλλο κακιασμένα, άλλο γίνομαι σκληρός και άλλο εμπαθής.

Όμως για να είμαστε δίκαιοι η Σάσα λειτουργεί έτσι ελέω παρουσιαστών, εκτός και αν είναι χαζή και έχει άγνοια κινδύνου που δεν νομίζω. Δεν βγήκε χθες στη δουλειά, το ξέρει καλά το σύστημα και έχει διδακτορικό. Κοντεύει 35 ετών και δεν είναι καμιά άπειρη, ούτε μια αφελή κοπελίτσα και που λέει ό,τι θέλει. Αν ήταν έτσι, θα είχε απολυθεί προ πολλού.

Όλα τα παραπάνω γραφτήκαν με αφορμή τη λέξη γουρούνα που ξεστόμισε η Σάσα για τη Μανωλίδου που είναι έγκυος. Μια προσβλητική και άκρως ρατσιστική λέξη για μια γυναίκα που έβαλε κιλά λόγω εγκυμοσύνης. Αλλά και έγκυος να μην ήταν, πώς τολμά κάποιος να σε προσβάλει για τα επιπλέον κιλά.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Η Σάσα έχει ξαναπροσβάλει επειδή κάποιος έχει άλλο χρώμα από εκείνη και επειδή έχει διαφορετική σεξουαλική προτίμηση. Δεν χωράει χιούμορ σ'αυτό, είναι καθαρός ρατσισμός. Το να κρίνεις, να προσβάλεις και να κάνει φτηνό χιούμορ για ανθρώπους που έτυχε να μην σου μοιάζουν είναι ποταπό, χυδαίο, ελεεινό.

Τέτοιοι άνθρωποι κανονικά δεν θα έπρεπε να τους αφήνουν ούτε το πλατό να σφουγγαρίζουν κι όμως η Σάσα αυτή τη στιγμή χτενίζεται, βάφεται, ντύνεται και βγαίνει καθημερινά στην τηλεόραση. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει η Σάσα. Αυτή έτσι είναι απ' τη φύση της, δεν αλλάζει. Ο Γιώργος Λιάγκας όμως και η Φάιη, δεν έχουν κανένα άλλοθι που την κρατούν ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

Η Σάσα Σταμάτη: Άλλο προσπάθησε να κάνει και άλλο πέτυχε

Κάποιος να σταματήσει επιτέλους τη Σάσα Σταμάτη