Πόσο ταιριάζει ο Νίκος Μουτσινάς στην ελληνική τηλεόραση;

Πόσο ταιριάζει ο Νίκος Μουτσινάς στην ελληνική τηλεόραση;

Η εκπομπή που κόπηκε και το παρασκήνιο

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν τόπο και να κάνουν επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση. Με ελάχιστες εξαιρέσεις τύπου Λαζόπουλου- Ράδιο Αρβύλα και λίγων ακόμη, η ελληνική τηλεόραση είναι η τόπος που θριαμβεύει η μετριότητα.

Το σουξέ όπως και αν θελήσει κανείς να το δει και να το κωδικοποιήσει, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια δοκιμασμένη συνταγή και μια τυχαία αναλαμπή επιτυχίας. Δεν προϋποθέτει καμία εξυπνάδα, καμία ιδιαιτερότητα.
Σε αυτό τον βαρετό κόσμο, που οι ίδιοι και οι ίδιοι πάνε και έρχονται μπροστά από το τηλεοπτικό γυαλί, που όλοι λένε τα ίδια ανούσια κλισέ, που οι περισσότεροι αποδίδουν την αποτυχία τους σε παρασκηνιακές δολοπλοκίες, υπάρχει και ο Νίκος Μουτσινάς, για τον οποίο πολλά μπορείς να πεις και πολλά μπορείς να του σούρεις, όχι όμως ότι δεν είναι ένας από τους πιο έξυπνους παρουσιαστές που έχουμε σήμερα.

Μπορεί να υπήρξε λίγο ξερόλας και να είχε λίγη περισσότερη έπαρση από ό,τι χρειαζόταν, μπορεί να έγλυψε υπερβολικά την Ελένη Μενεγάκη όταν πήγε καλέσμένη του και να έχασε το μέτρο της επαγγελματικής αξιοπρέπειας, όμως ό,τι έκανε, τo έκανε για τους δικούς του λόγους και αυτό δεν τον κάνει λιγότερο απ' αυτό που είναι. Και ο Νίκος είναι ευχάριστα κυνικός, με σαρωτικό χιούμορ, που αυτοσαρκάζεται, που έχει έξυπνη και φαρμακερή ατάκα, χωρίς όμως να γίνεται κάφρος.

Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος με μόρφωση και γνώσεις, που ξεχωρίζει από τη θλιβερή μέτρια πλειοψηφία των περισσότερων ελλήνων παρουσιαστών. Και μάλιστα προς τιμήν του, είχε το θάρρος να πει ότι έκανε λάθος με την βραδινή εκπομπή και υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του. Ο Νίκος δεν κρύφτηκε πίσω από τη ανακοίνωση του σταθμού, η οποία λίγο πολύ μας περνάει για ηλίθιους όταν λέει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλο των προσυμφωνηθέντων 16 εκπομπών του Νίκου. Κάτι τέτοιες ανακοινώσεις ότι έκλεισε με επιτυχία ο μικρός κύκλος των παραστάσεων κάνουν και τα μπουζούκια, αποφεύγοντας να πουν ότι δεν πατάει άνθρωπος.

Ο Νίκος θα τον βρει τον δρόμο του στην τηλεόραση, είτε του χρόνου στο πρωινό του Mega, είτε αργότερα, αν και ταπεινή μου άποψη είναι ότι πρέπει να επιμένει στο θέατρο.