Και ο Ρέμος και η Βανδή και ο Ρουβάς! Τι έπαθαν όλοι και βγήκαν στην τηλεόραση;

Και ο Ρέμος και η Βανδή και ο Ρουβάς! Τι έπαθαν όλοι και  βγήκαν στην τηλεόραση;

Όταν οι καλλιτέχνες σταμάτησαν να σνομπάρουν την τηλεόραση

Υπήρχε κάποτε μια εποχή που το να βγει κάποιος big celebrity στην τηλεόραση -και όταν λέμε να βγεις δεν εννοούμε σαν καλεσμένος ή σαν quest star - ισοδυναμούσε αν όχι με αυτοκτονική κίνηση καριέρας, τότε σίγουρα με πισωγύρισμα. Ήταν τότε που οι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν περισσότερο ξιπασμένοι απ' ότι έπρεπε και πολύ φοβισμένοι να δοκιμάσουν κάτι άλλο πέρα από εκείνο με το οποίο τους είχε γνωρίσει ο κόσμος.

Υπήρχαν φυσικά και μερικές λαμπρές εξαιρέσεις που μπορεί να είχαν μέτρια αποτελέσματα από άποψη αποδοχής και επιτυχίας, αλλά τουλάχιστον τόλμησαν να δοκιμάσουν κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά τους. Ο Γιώργος Μαρίνος και η Άννα Βίσση είναι δύο πρόχειρα παραδείγματα καλλιτεχνών που χρησιμοποίησαν την τηλεόραση, παρ' ότι τότε πίστευαν ότι η υπερβολική έκθεση βλάπτει την καριέρα. Και όταν λέμε καριέρα για να συνεννοούμαστε δεν μιλάμε για την Αμερική με την παγκόσμια αγορά της και με τις πωλήσεις των δεκάδων εκατομμυρίων δίσκων και τις συναυλιών σε τεράστια κατάμεστα στάδια και στις πέντε ηπείρους. Μιλάμε για την Ελλάδα, που η καριέρα των δικών μας τραγουδιστών περιορίζεται σε κάποια εξώφυλλα και σε πίστες μπουζουκιών γεμάτες γαρίφαλα.

Εδώ λοιπόν στη χώρα μας μέχρι πρότινος την σνόμπαραν την τηλεόραση και αντί καλλιτέχνες και δημιουργοί να βλέπουν την τάση στην Αμερική που θέλει κάποια από τα μεγαλύτερα και διασημότερα ονόματα του κινηματογράφου και τη μουσικής να ασχολούνται και να κάνουν δουλειές για την τηλεόραση (από σίριαλ μέχρι talent show και παρουσίαση εκπομπών) εκείνοι ξεσηκώνουν ιδέες, video clip και φορέματα.

Η κρίση όμως ξεκαθάρισε λίγο τα πράγματα και τα έβαλε στις σωστές τους διαστάσεις και φτάσαμε φέτος να έχουμε 3 show ταυτόχρονα στην ελληνική τηλεόραση και κάποιους από τους διασημότερους καλλιτέχνες της Α' list στην prime time τηλεοπτική ζώνη.

Η πόρτα άνοιξε για τα καλά και από δω και στο εξής προβλέπεται ότι η μάχη δεν θα δίνεται στις πίστες, αλλά στα τηλεοπτικά πλατό.
Και δεν είναι κακό, ίσα-ίσα που ανακαλύψαμε ότι κάποιοι είναι πολύ ικανοί και ταλαντούχοι στο νέο τους ρόλο. Και η Δέσποινα ήταν μεγάλη θετική έκπληξη το ίδιο και ο Ρέμος και ο Μιχάλης Κουϊνέλης και ο Ρουβάς παλιότερα. Δεν ήταν όλοι καλοί υπάρχουν και κάποιοι που ήταν μετριότατοι για να το πούμε ευγενικά, αλλά δεν πειράζει. Στη τηλεόραση όλοι χωράνε, έτσι δεν λένε;