Έλληνες παρουσιαστές: Κάποιοι έχουν προτάσεις, κάποιοι πάνε σπίτια τους!

Έλληνες παρουσιαστές: Κάποιοι έχουν προτάσεις, κάποιοι πάνε σπίτια τους!

Η άχαρη δουλειά τους

Το να είσαι παρουσιάστρια ή παρουσιαστής στις μέρες είναι μάλλον μια άχαρη δουλειά που δεν θυμίζει σε τίποτε τις παλιές λαμπερές εποχές. Μάλλον κασμάς είναι.

Αν δεν ανήκεις σε μια ελίτ παρουσιαστών, που απλώς κάθεσαι στο σπίτι και περιμένεις να χτυπήσει το τηλέφωνο και να πέσουν οι προτάσεις ή καλείσαι να διάλεξες την πιο προσοδοφόρα, την πιο συμφέρουσα από αυτές που δέχτηκες, τότε πρέπει να πάρεις, τρόπος του λέγειν, το ταλέντο σου υπό μάλης και τα όποια προσόντα διαθέτεις ή αυτά που πιστεύεις ότι σε ξεχωρίζουν και να περιφέρεσαι στα κανάλια εκθειάζοντάς τα με την ελπίδα ότι κάποιοι θα σε προσέξουν.

Κάτι σαν τη λαϊκή αγορά. Βγάζεις ό,τι διαθέτεις στα πανέρια και τα πουλάς ή έστω, αν δεν θέλουμε να ακούγεται τόσο μίζερο και θλιβερό, βγάζεις στη βιτρίνα ό,τι καλό έχεις και δειγματίζεις, περιμένοντας πελάτη.

Κάπως έτσι λειτουργεί το σύστημα, και αυτοί είναι οι διεθνείς κανόνες του τηλεοπτικού εμπορίου. Τόσα δίνεις- τόσα θα πάρεις, αλλιώς σπίτι σου. Λίγο πολύ έτσι είναι.

Ο λαμπερός κόσμος της showbiz, των χαμόγελων, των ατέλειωτων πάρτυ, της υπέρμετρης φιλοδοξίας, της ανεξάντλητης ματαιοδοξίας, της κενότητας, τελειώνει με το που τερματίζει η σεζόν, αν όχι για όλους σίγουρα για τους περισσότερους.

Και δεν είναι κακό να ψάχνεις για δουλειά κάθε μια, δύο ή τρεις σεζόν, είναι κομμάτι μιας πραγματικότητας, σκληρής.
Σκληρής, γιατί το γυαλί, η φήμη, τα σχόλια, τα πρωτοσέλιδα είναι σαν ναρκωτικό, απ᾽ το οποίο δεν μπορούν να απεξαρτηθούν εύκολα κάποιοι άνθρωποι της τηλεόρασης και προκειμένου να παραμείνουν μπροστά από τις κάμερες, για να παρατείνουν λίγο ακόμη το high που σου δίνει η φήμη και η προβολή, φτάνουν σε ακρότητες, σε λάθος αποφάσεις, σε συμμετοχές γελοίων εκπομπών.

Όλα όμως έχουν το τίμημα τους και η τηλεόραση είναι ένα παιχνίδι που μπαίνεις και γνωρίζεις από πριν το ρίσκο, γνωρίζεις τι ποντάρεις, τι κερδίζεις και τι χάνεις.

Εν μέσω λοιπόν του άγριου παζαριού που γίνεται αυτές τις μέρες στα κανάλια για τα πρόσωπα που θα μείνουν και εκείνα που ετοιμάζουν τις βαλίτσες της επιστροφής στα αζήτητα, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για χάρη αυτής της άχαρης δουλειάς των παρουσιαστών!