Παράκληση προς τους Έλληνες celebrities: Όχι άλλα δράματα

Παράκληση προς τους Έλληνες celebrities: Όχι άλλα δράματα

Φτάνει πια!

Κάθε εποχή έχει το trend της. Παλιά όταν είχαμε λεφτά και υπήρχαν και περιοδικά, η μόδα ήταν να ανοίγεις το σπίτι σου στους φωτογράφους και να δείχνεις την κουζίνα, την σαλοτραπεζαρία και αν είχες τον κήπο και την πισίνα σου. Και αυτό δεν το έκανες μόνο αν ήσουν μεγάλη star, το έκανες ακόμη κι αν απλώς είχες ένα μικρό ρόλο σε καθημερινή σαπουνόπερα. Το σπίτι, τα ωραία έπιπλα και οτιδήποτε παρέπεμπε σε γκαζόν ήταν σύμβολο της επιτυχίας που είχες ή που ήσουν προορισμένος να αποκτήσεις.

Το αμέσως επόμενο trend ήταν οι οικογενειακές φωτογραφήσεις. Ο star φωτογραφιζόταν με τον σύζυγο ή τη σύζυγο, τα παιδιά, τους γονείς ακόμη και με τη γιαγιά και τον παππού. Δεν είχε σημασία ο βαθμός συγγένειας, σημασία είχε να βγεις με κάποιο μέλος της οικογένειας σου. Πώς ήταν σ' εκείνη την ταινία με τον Ηλιόπουλο και την Καραγιάννη που έψαχνε να βρει έναν πατέρα για να τον παρουσιάσει στα αδέρφια της; Ε, αυτό.

Κι εκεί που οι star ή οι υποψήφιοι star ήταν τρισευτυχισμένοι δείχνοντας με καμάρι τις τσάντες, τα παπούτσια και τις ντουλάπες τους ήρθε η κρίση και το trend άλλαξε. Οι συνεντεύξεις γέμισαν αποκαλύψεις για την δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι ίδιοι (αυτοί με τις τσάντες και τα παπούτσια), ότι κι αυτοί έχουν κόψει πολλά από τη ζωή τους, ότι τους χρωστάνε, ότι χρωστάνε, ότι κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο παπούτσια και τσάντες, αλλά και ολόκληρα τα σπίτια τους.

Τελευταία φαίνεται ότι κι αυτό το trend όμως έχει ξεπεραστεί. Πόσο πια να μιλήσεις για την οικονομική καταστροφή σου! Και πόσο να κρατήσεις το ενδιαφέρον του κοινού μιλώντας για τα δάνεια σου; Έτσι, τώρα τελευταία έχει ξεκινήσει ένα νέο trend, για όσο κρατήσει κι αυτό: η ψυχανάλυση. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η κατάθλιψη, οι επισκέψεις στον ψυχολόγο, η δύσκολη εγκυμοσύνη... Βάλε μπροστά τη λέξη «δύσκολο» κι έχεις τον πιο trendy τίτλο στη συνέντευξη σου.

«Πέρασα δύσκολα», «Ακόμη περνάω δύσκολα», «Είναι δύσκολο να είσαι εγώ», «δυσκολεύομαι να τα βγάλω πέρα», «η παιδική μου ηλικία ήταν δύσκολη», «να μεγαλώνεις παιδιά είναι δύσκολο», «δυσκολεύτηκα να πετύχω». «είχα δύσκολη σχέση με τους γονείς μου», «δυσκολεύτηκα να πάρω τον πρώτο μου ρόλο» είναι μερικές μόνο από τις ατάκες οι οποίες στόχο έχουν να κάνουν τον διάσημο να φαίνεται πιο φιλικός στον αναγνώστη.

Και όλο αυτό, δεν θα ήταν κακό αν δεν είχε παραγίνει. Δεν ξέρω αν φταίνε οι συνεντευξιαζόμενοι ή οι συνεντευξιαστές, αλλά επειδή είναι καλοκαίρι, παράκληση, πείτε και κάτι άλλο.