Γιατί δεν ήταν πρώτος ο Κωστόπουλος στην πρεμιέρα του;

Γιατί δεν ήταν πρώτος ο Κωστόπουλος στην πρεμιέρα του;

Τι έφταιξε τελικά;

Δεν θέλω να κάνω την έξυπνη ούτε να πω ότι "εγώ τα 'λεγα" γιατί δεν τα 'λεγα. Πίστευα ότι ο Κωστόπουλος θα σκίζει όλη την πρώτη εβδομάδα προβολής του πρωινού του κυρίως, γιατί το κοινό θα είχε περιέργεια να δει την πρόταση του, να κουτσομπολέψει τη σχέση του με τη γυναίκα του ή να δει πόσο στα όρια ή εκτός ορίων θα μπορούσε να βγει. Παραδέχομαι λοιπόν ότι δεν περίμενα να περάσουν μπροστά οι Σκορδά-Λιάγκα στην πρεμιέρα τους. Αυτό όμως συνέβη και αξίζει να αναλυθεί. Πού ήταν λοιπόν το "λάθος";

Ο Κωστόπουλος ήταν όλη του τη ζωή "αφεντικό". "Boss". "One man show". Aυτό ήταν και είναι γνωστό σε όλους. Και η βραδινή εκπομπή που έκανε δεν διέφερε απ αυτό. Ήταν ο Πέτρος που έπαιρνε τη συνέντευξη, ήταν ο καλεσμένος, λίγο η μπάντα στην οποία απευθυνόταν μόνο ο Πέτρος και μετά το χάος.

Τι θέλω να πω μ αυτό; Ότι ο Κωστόπουλος δεν έχει συνηθίσει να μοιράζει ρόλους και σε ένα τρίωρο πρόγραμμα αυτό είναι κακό. Όχι μόνο γιατί ο Κωστόπουλος δεν είναι η Μενεγάκη ή η Κορομηλά παλιότερα, που ήταν και είναι η απολυτή φαντασίωση της μέσης ελληνίδας, αλλά και γιατί η απομυθοποίηση στον άντρα έρχεται δυστυχώς πολύ πιο εύκολα από της γυναίκας. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις έναν άντρα να κάνει gossip στην τηλεόραση και να συζητάει για βλακείες. Μπορείς να το ανεχτείς από κάποιον που είναι επαγγελματίας παρουσιαστής σαν τον Αρναούτογλου, αλλά και πάλι υπό προϋποθέσεις. Θα μου πεις το κάνει κι ο Λιάγκας. Ναι αλλά Λιάγκας ούτε το επαγγελματικό background του Κωστόπουλου έχει, ούτε γκόμενος-πόθος έχει υπάρξει και τέλος πάντων είναι καθ περίπου 20 χρόνια νεότερος.

Ο Κωστόπουλος αν θέλει να πετύχει η εκπομπή του θα πρέπει να δώσει λόγο ύπαρξης στην ομάδα του. Να κόψει τους "τσομπάνηδες" και τους "καραγκιόζηδες" και να κάνει αυτά που κάνει καλά. Συνεντεύξεις και μαγειρική. Όχι για άλλο λόγο, αλλά για να κρατήσει ψηλά και το μύθο και τη γοητεία του. Οι άλλοι απέναντι στον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι παρέα κι έχουν πλάκα και έχουν αποδείξει ότι μπορεί να διαφωνούν στον αέρα έχουν όμως δικαίωμα ως παρέα να λέει ο καθένας την άποψη του. Ας γίνουν κι αυτοί στο Mega παρέα έστω με αρχηγό τον Πέτρο. Τον Πέτρο όμως, όχι τον "κύριο Πέτρο".