Η Πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη

Η Πρεμιέρα της Ελένης Μενεγάκη

Κάθε πέρσι και καλύτερα

Σε μια εποχή που ο κάθε εργαζόμενος όσα χρόνια κι αν δουλεύει, όσο πετυχημένος και παραγωγικός κι αν είναι καλείται να δίνει εξετάσεις κάθε μέρα για να αποδείξει ότι αξίζει τη θέση που κατέχει, η Ελένη Μενεγάκη και οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι βγάζουν το μισθό τους και μόνο επειδή κάνουν τον κόπο να εμφανιστούν στο πλατό.

Απροετοίμαστοι, ανενημέρωτοι, με μια σκαλέτα " καφενείο" και με τη λογική " έλα μωρέ κάτι θα βρούμε να πούμε" η πρεμιέρα της Ελένης φαινόταν πρόχειρη και βιαστική. Λες και τους το είπαν τελευταία στιγμή ότι πρέπει να βγουν στον αέρα και δεν πρόλαβαν να ετοιμαστούν. Η παρουσιάστρια με ρίζα 15 ημερών, ψεύτικες βλεφαρίδες και έντονη γραμμή αιλαινερ φόρεσε ένα λευκό δαντελένιο φόρεμα και λευκές ψηλοτάκουνες γόβες ( δήλωση μόδας ή επικείμενης αλλαγής οικογενειακής κατάστασης;) για να πει στους τηλεθεατές πόσο χαίρεται που ξαναγύρισε "σπίτι" της ( λογικό μετά από 3 μήνες διακοπές) και πόσο της έλειψαν οι συνεργάτες της. Έτσι το πρώτο βίντεο που μας έδειξε ήταν ένα απόσπασμα από τις πρόβες της εκπομπής με την Κατερίνα Ζαρίφη να κάνει την παρουσιάστρια να σκάει στα γέλια με ένα δικής της έμπνευσης σκετς στο οποίο υποτίθεται μιμείται την σεξολόγο Ειρήνη Χειρδάρη... Δεν ήταν αστείο.

Ο αυτισμός της εκπομπής συνεχίστηκε αμείωτος μέχρι τις 2 παρά 20 με τη δήλωση αγανάκτησης του πάνελ για το κόψιμο του πρωινού καφέ στον Αντέννα που συνοδεύτηκε από βίντεο στο οποίο γίνεται αναφορά σε όλες τις παρουσιάστριες που πέρασαν αλλά τονίστηκε ότι με την εμφάνιση της Ελένης " η πρωινή ζώνη απέκτησε τη βασίλισσα της". Η Ελένη δεν το σχολίασε... Κι ενώ προφανώς είχε συμφωνηθεί σε κάποιο από τα μίτινγκ των συνεργατών ότι θα συζητούσαν για την ιστορία του πρωινού καφέ κανείς δεν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, να δει ένα αρχείο η τέλος πάντων να μάθει και καμία πληροφορία. " Δεν ξέρω", " δεν θυμάμαι", " μπορεί να κάνω και λάθος" επαναλάμβανε η Μενεγάκη λες και θα μιλούσε για το αν θα πάρουμε τη δόση του δανείου. Η παρουσία του Καλλίδη ήταν πολύ σύντομη ενώ το ανεκδιήγητο πλέι μπακ του Μαρτάκη πρέπει να αποτελούσε μέρος του αφιερώματος "20 χρόνια πρωινός καφές" αφού νόμιζες ότι θα βγει από δίπλα του στο πλάνο η Πόπη Χατζηδημητρίου. Παλιακές ευκολίες, επαναλήψεις και η Ζαρίφη να κάνει μούτες και γκριμάτσες με σκοπό να κρατάει το κέφι της παρουσιάστριας ψηλά.

Όμως ήταν αναμενόμενο η εκπομπή ασχολήθηκε με τις 50 αποχρώσεις του γκρι που η Ελένη Μενεγάκη διάβασε, όπως επανέλαβε πολλές φορές, σε μόλις μιάμιση μέρα κάνοντας την φαντασία του τηλεθεατή να τρέχει... Μέχρι τις 3 είχαμε ακούσει το νέο τραγούδι του Κώστα Μαρτάκη, συνοδευμένο από κοντινά πλάνα στα μάτια της παρουσιάστριας για να μας θυμίσουν τις παλιές καλές εποχές που εκπομπές σαν κι αυτή έκαναν τηλεθεάσεις 40 τοις εκατό μόνο επειδή η παρουσιάστρια έδειχνε λίγο μπούτι παραπάνω.

Η παρουσία της Αγγελικής Νικολούλη ως κεντρική καλεσμένη, έκανε την εκπομπή να μοιάζει με εκπομπή και ενώ όλοι πρέπει να πέρασαν ξεκούραστες διακοπές, η μόνη που ίδρωσε τη φανέλα, πρέπει να ήταν η Κάλια Καστάνη, η δημοσιογράφος που έγραψε και σπίκαρε τα 5 απο τα 6 video της εκπομπής.

Τα υπόλοιπα αύριο...