Οι πιο περιζήτητοι εργένηδες στον κόσμο (και στην Ελλάδα) σήμερα

Οι πιο περιζήτητοι εργένηδες στον κόσμο (και στην Ελλάδα) σήμερα

Τι χρειάζεται να έχει ένας άντρας για να τον ονειρεύονται για γαμπρό όλες οι γυναίκες γύρω του και -κυρίως- για να ξεφεύγει πάντα με χάρη.

david-de-rothschild
franco
Lapo_Elkann
kanye_west
Ryan_Gosling
Shott-AndreBalazs2V
clooney
justin-timberlake-02
leonardo-dicaprio-30711
prince-harry-
stavros_niarchos
PARIS_KASIDOKOSTAS_02092008

Για να θεωρείται –και να είναι- κάποιος περιζήτητος εργένης δεν αρκεί μόνο να πληροί τα τυπικά προσόντα: Να ζει μόνος, ανεξάρτητος, και να μην έχει σύζυγο, να μην ψάχνει για κάποιαν και, τελικά, να μην κρατάει ποτέ κάποια σχέση τόσο πολύ ώστε να φθάσουν οι γύρω τους να ψιθυρίζουν την λέξη «γάμος». Όλα αυτά είναι, μεν, προαπαιτούμενα, αλλά για να προσθέσεις και την λέξη «περιζήτητος» δίπλα στην σχετικά εύκολη κατάκτηση του «εργένης», πρέπει να διαθέτεις μερικά ακόμη προσόντα. Να είσαι, ας πούμε, γοητευτικός σαν τον George Clooney, διάσημος σαν τον Justin Timberlake, με μια οικονομική άνεση, σαν τον Σταύρο Νιάρχο. Όσο περισσότερες τέτοιες «αρετές» συνδυάζεις, τόσο πιο «περιζήτητος» εργένης γίνεσαι. Κι όσο περισσότερες σχέσεις με προκαθορισμένη ημερομηνία λήξεως συνάπτεις, τόσο καλλιεργείς τον θρύλο σου και κάνεις τα θηλυκά γύρω σου να αφηνιάζουν.

Προσοχή όμως, γιατί αυτό έχει τα θετικά, αλλά έχει και τ' αρνητικά του. Από τη μία όλες ξέρουν ότι εσύ δεν δεσμεύεσαι, δεν υπόσχεσαι, δεν σκέφτεσαι καν να εγκαταλείψεις την εργένικη ζωή σου για χάρη δυο κουτσούβελων που θα παίζουν φρίσμπι με την συλλογή των σπάνιων βινύλιών σου ή θα κάνουν τα κακά τους πάνω στην Eames πολυθρόνα σου. Κι έτσι σε πλησιάζουν με τη επιθυμία μεν να σε κάνουν δικό τους για πάντα, αλλά και με τη γνώση ότι μάλλον δεν θα τα καταφέρουν. Άρα είναι λιγότερο πιεστικές. Από την άλλην, όμως, μπορεί ξαφνικά να γίνεις σαν τους ήρωες των ρομαντικών ταινιών, που έρχεται μια γυναίκα και τους διαταράσσει όλην την κοσμοθεωρία και όταν αρχίζουν να θέλουν εκείνοι, δεν θέλουν αυτές... Στις ρομαντικές ταινίες, βέβαια, πάντα στο τέλος κερδίζει ο ήρωας –ο Ryan Gosling έπαιξε άριστα τον εαυτό του (αφού είναι και ο ίδιος ένας αμετανότητος εργένης) στο "Crazy, Stupid, Love", αλλά στο τέλος «κόλλησε» με το κορίτσι. Ευτυχώς για τον ήρωα της ταινίας, τον ήθελε κι εκείνη. Τι θα γίνει όμως με τη δική σου ζωή, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν έτσι; Τι στραπάτσο θα είναι αυτό για τα συναισθήματά σου (αλλά και για την δημόσια εικόνα σου ως εργένη);

Τελικά, αποδεικνύεται ότι αυτοί που μπορούν πραγματικά να παίξουν το ρόλο του αμετανόητου εργένη είναι οι ίδιοι που χαρακτηρίζονται και ως playboys. Οι υπόλοιποι βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Επαγγελματίες «μέλλουσες σύζυγοι και μαμάδες» παλεύουν να τους ρίξουν κάποια στιγμή. Και, τελικά, επειδή όταν τα χρόνια περνούν, ο άνθρωπος δεν θέλει να μένει μόνος, συνήθως τα καταφέρνουν. Βέβαια, αγαπάει ο Θεός την σύζυγο, αγαπάει και τον εργένη. Όταν πέρσι, ο απόλυτος ορισμός του εργένη και ο ακόμη πιο απόλυτος ορισμός του playboy, o ίδιος ο Hugh Hefner, ανακοίνωσε ότι αρραβωνιάστηκε την Crystal Harris, μια από τα πιο αγαπημένα του «κουνελάκια», τα θεμέλια του θεσμού έμοιαζαν να ραγίζουν. Κι όμως, πέντε μέρες πριν την τελετή, η ίδια η Harris έκανε πίσω.

Οι πιο περιζήτητοι εργένηδες στον κόσμο σήμερα:

David de Rothschild: 34 ετών, γόνος οικογένειας με αμύθητη περιουσία, διαθέτει σπάνια ομορφιά και ιδιαίτερες ευαισθησίες για κάποιον του σιναφιού του. Οι πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος, με αποκορύφωμα τον διάπλου του Ειρηνικού πάνω σε ένα σκάφος φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια, είναι γνωστές τοις πάσι. Ποια θα μπορούσε να τον ακολουθήσει σε τέτοιο ταξίδι;


James Franco: 34 ετών, γόης του Χόλιγουντ και καλλιτέχνης την ίδια ώρα, είχε μπλέξει μέχρι πέρσι σε μια σχέση πέντε ετών, αλλά από το καλοκαίρι είναι εργένης και χιλιάδες κοριτσιών εκεί έξω κάνουν όνειρα να ντυθούν νυφούλες για χάρη του.


Lapo Elkann: 35 ετών, γόνος της οικογένειας Agnelli (δηλαδή της FIAT, της Ferrari και της... μισής Ιταλίας), με μια φίρμα μόδας υπό την καθοδήγησή του, στυλάτος όσο κανείς άλλος και με μια ωραία ιστορία καταχρήσεων και τρέλλας, κυκλοφορεί συνήθως με την καλλονή Bianca Brandolini d' Adda, αλλά τα στοιχήματα δεν τον θέλουν να περνάει το κατώφλι της εκκλησίας σύντομα.


Kanye West: 35άρης κι αυτός, γλίτωσε από τα νύχια του γάμου το 2008, αφού παρέμεινε αρραβωνιασμένος για ενάμισι χρόνο με την σχεδιάστρια Alexis Phifer. Έκτοτε ζει όπως ακριβώς θα περίμενε κανείς από έναν γοητευτικό και καλοντυμένο ράπερ.


Ryan Gosling: Στα 32 του, ξεκίνησε μια σχέση με την Eva Mendes μόλις το φθινόπωρο, κι έχοντας πιο πριν περάσει από την αγκαλιά των Sandra Bullock και Rachel McAdams. Όντας αυτήν την στιγμή ο μεγαλύτερος γόης του Χόλιγουντ και επιλέγοντας μια ζωή για σύντροφό του κάποια από το σινάφι του είναι σαν να λέει στις φαν του: «Μην ανησυχείτε, σε 2-3 μήνες θα είμαι και πάλι ελεύθερος». Στοίχημα ότι αυτή που θα τον τυλίξει τελικά δεν θα έχει καμμία σχέση με τις showbiz;


Andre Balazs: Ο πιο κοσμοπολίτης ξενοδόχος του κόσμου έφτασε πια τα 55 του, αλλά αλλάζει τις συντρόφους του πιο γρήγορα απ' ότι κτίζει ένα νέο ξενοδοχείο. Πόσες και πόσες δεν ονειρεύθηκαν μια ξέσαλλη γαμήλια τελετή στο Chateau Marmont στο πλευρό του γοητευτικού, ουγγρικής καταγωγής, Balazs; Ίσως το γεγονός ότι δεν έχει μόνιμο σπίτι, αλλά ζει όπου πρέπει να βρίσκεται για την δουλειά του, να είναι η καλύτερη δικαιολογία του για το «στρίβειν»...


George Clooney: 51 ετών, ίσως ο πιο διάσημος εργένης, λόγω των πάνω από δέκα σχέσεων που προσπάθησαν να τον στριμώξουν και του μαγικού του πάντα τρόπου να ξεγλιστράει. Έχει κάνει τον πιθανό του γάμο ανέκδοτο, τόσο που στο Μουσείο Τισό του Λας Βέγκας νοικιάζουν νυφικό σε όποιαν θέλει να φωτογραφηθεί νυφούλα δίπλα στο κέρινο ομοίωμά του.


Justin Timberlake: Το παλμαρέ σε γυναίκες του 31χρονου μουσικού, ηθοποιού και επιχειρηματία είναι εντυπωσιακό: Britney Spears, Beyoncé, Stacy Ferguson, Janet Jackson, Jenna Dewan, Alyssa Milano, Cameron Diaz, Jessica Biel. Με την τελευταία κατάφερε να μείνει μαζί 4 χρόνια πριν χωρίσουν πέρσι την άνοιξη. Ωστόσο, μετά από ένα ωραίο καλοκαιρινό διάλειμμα τα ξαναβρήκαν και τις έδωσε και δακτυλίδι πριν λίγες ημέρες. Είναι τέτοια όμως η πορεία του ως εργένης που αν δεν φάμε κουφέτα, δεν θα βιαστούμε να τον σβήσουμε από την λίστα.


Leonardo DiCaprio: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ είχε πάντα στο πλευρό του μια καλλονή –συνήθως μοντέλο: Kristen Zang, Emma Miller, Gisele, Bar Rafaeli... Καμμιά δεν τα κατάφερε να μείνει δίπλα του για πάντα. Η Blake Lively πήρε την σκυτάλη από την περασμένη άνοιξη, αλλά ποιος πιστεύει ότι έχει σοβαρές ελπίδες;


Πρίγκιπας Χάρι: Εντάξει, ποια δεν θέλει ένα βασιλικό γάμο, ειδικά μετά απ' αυτόν του αδελφού του με την Kate Middleton; Ο 28χρονος Χάρι ρίχνει και λάδι στη φωτιά δηλώνοντας πόσο του αρέσει να είναι μόνος και οι υποψήφιες πριγκιποπούλες ψάχνουν κολοκύθες και μάγισσες να τις μετατρέψουν σε άμαξες...


Σταύρος Νιάρχος: Playboy αλλά και μέλος της υψηλής κοινωνίας την ίδια στιγμή, ο νεαρός γόνος της οικογένειας εφοπλιστών κινείται με την ίδια άνεση σε ανάκτορα και σε μπαράκια, αναστατώνοντας τις πριγκίπισσες με το πόσο παιδί του λαού μπορεί να γίνει και τα απλά κορίτσια με τα μυθικά πλούτη του και την αριστοκρατική του κλάση.


Πάρης Κασιδόκωστας: Από το «ο Πάρης και η Paris» έχει περάσει πολύς καιρός και η Paris Hilton φαίνεται πια πως ήταν απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός στον μακρό δρόμο του γόνου της εφοπλιστικής οικογένειας Λάτση προς το πάνθεον των playboys εργένηδων. Κάθε τόσο τα κουτσομπολίστικα περιοδικά έχουν και μια φωτογραφία του παρέα με κάποια νέα καλλονή.


Οι Έλληνες: Εκτός του Σταύρου Νιάρχου και του Πάρη Κασιδόκωστα, υπάρχουν κι άλλοι, πιο «ντόπιοι» περιζήτητοι εργένηδες. Η συνταγή είναι κι εδώ η ίδια με έξω –ίσως λίγο πιο «πεσμένη» λόγω και των μεγεθών: Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, ηθοποιοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Στο Internet τις τελευταίες ημέρες κάνει θραύση ένα βίντεο – υπερπαραγωγή από τον γάμο του Βασίλη Τρίκαρδου, που φορούσε περήφανος μέχρι πρόσφατα το παράσημο «περιζήτητος εργένης». Τώρα που έφυγε αυτός από τη μέση, τα βέλη των κοριτσιών έχουν επικεντρωθεί αλλού. Τα πιο γνωστά ονόματα; Χάρης Βαφειάς, Κώστας Σόμμερ, Αλέκος Συσσοβίτης, Αντώνης Κανάκης είναι μερικοί απ' όσους έχουν να επιδείξουν μια εντυπωσιακή καριέρα ως εργένηδες, με τον Ματέο Παντζόπουλο να προστίθεται στη λίστα προσφάτως, χάρη στη σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη.