Ποια αγαπημένη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της ως Ξένια Διαμάντη;

Ποια αγαπημένη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της ως  Ξένια Διαμάντη;

Τον Μάιο του 1957 η ενζενί Ξένια Διαμάντη κάνει το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό Εικόνες.

Kalogeropoulou-xenia

Είναι η γνωστή και αγαπητή σε όλους μας Ξένια Καλογεροπούλου.



Η λεζάντα του περιοδικού γράφει:

«Η εικοσάχρονη συμπατριώτισσα μας αφού κράτησε τον ρόλο της ενζενί με "γαλλικό θίασο", παίζει τώρα σαν πρωταγωνίστρια του ίδιου θιάσου στην περιοδεία του στην Αγγλία. Η δις Διαμάντη εισήχθη το 1954 στην R.A.D.A του Λονδίνου και είναι η πρώτη ελληνίδα ηθοποιός που επεράτωσε τις σπουδές της στην ανωτέρω δραματική σχολή, από την οποία αποφοιτούν τόσοι και τόσοι άγγλοι ηθοποιοί. Μετά το τέλος της περιοδείας του γαλλικού θιάσου στην Αγγλία η Ξένια θα έλθει στην Ελλάδα με πρόγραμμα να παραμείνει εδώ μερικούς μήνες και είναι πολύ πιθανόν να λάβει μέρος σε μια ταινία».

...Και ήρθε στην Αθήνα και έπαιξε στην παράσταση Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος και γύρισε την πρώτη της ταινία, Η Κυρά μας η Μαμή στο πλευρό της Γεωργίας Βασιλειάδου.

Το 1964 τιμήθηκε με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία Γάμος αλά Ελληνικά.

Η Ξενια Καλογεροπούλου γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1936 έκανε 2 γάμους. Με τον ηθοποιό Γιάννη Φέρτη και τον συγγραφέα και μεταφραστή Κωστή Σκαλιώρα. κράτησε πάντα ένα χαμηλό προφίλ, δημιούργησε το Θέατρο Πόρτα και ασχολείται πολύ επιτυχημένα με την συγγραφή παιδικών έργων.