Το πολύκροτο διαζύγιο της Ζωής Λάσκαρη με τον πρώτο της σύζυγο το 1971

Το πολύκροτο διαζύγιο της Ζωής Λάσκαρη με τον πρώτο της σύζυγο το 1971

Όταν το απόλυτο θηλυκό της οθόνης χώρισε τον μεγαλοεπιχειρηματία.

Τον Απρίλιο του 1971 “σκάει σαν βόμβα" στο πανελλήνιο το διαζύγιο της Ζωής Λάσκαρη με τον τότε σύζυγο της Πέτρο Κουτουμάνο. Το περιοδικό «Οικογενειακός Θησαυρός» γράφει τσο εξώφυλλό του: “Το χάσμα είναι αγεφύρωτο”.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 23 Οκτώβρη του 1967 στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη .

Ο πλούσιος μεγαλοεπιχειρηματίας και η σταρ του σινεμά θα μείνουν πίσω από τα ανάκτορα στην οδό Λυκείου 2. Σε εννέα μήνες θα έρθει στον κόσμο η κόρη τους Μάρθα. Για τα μάτια του κόσμου ο γάμος θα φαίνεται φυσιολογικός ως τις 5 Φλεβάρη του 1971, τότε που η Ζωή θα μαζέψει τα πράγματά της με φορτηγό και θα φύγει. Το παιδί θα το στείλουν στο Παλαιό Φάληρο στους γονείς του επιχειρηματία.

Οι λόγοι που ο Πέτρος Κουτουμάνος ζητά διαζύγιο είναι: ισχυρός κλονισμός της έγγαμου σχέσεως!

O δικηγόρος του Γιώργος Μισαηλίδης θα δηλώσει: Ένα μήνα μετά τον γάμο τους η Ζωή εμφάνισε τον δύστροπο, εριστικό και υβριστικό χαρακτήρα της, καθώς και την αδιαφορία της στις συζυγικές υποχρεώσεις της. Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι πριν το γάμο η Λάσκαρη του είχε υποσχεθεί ότι θα αφήσει την καριέρα της για χάρη της οικογένειας, ενόψει μάλιστα και του ερχομού της κόρης τους. Λόγο που όχι μόνο δεν κράτησε αλλά έθεσε και την ζωή του παιδιού σε κίνδυνο αφού ήταν έγκυος όταν γύριζε την ταινία «Όλγα αγάπη μου» της Φίνος Φιλμ.

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν αποφάσισε να εμφανιστεί στο θέατρο στην παράσταση «Μαριχουάνα Στοπ», γεγονός που συντέλεσε στην οριστική διάλυση του γάμου τους.

Ο δικηγόρος του επίσης θα συμπληρώσει: Ο Πέτρος Κουτουμάνος ήθελε να έχει την γυναίκα του στο σπίτι, κάθε μέρα τσακώνονταν, είχαν διαφορετικό τρόπο ζωής. Δεν είχαν κοινά ωράρια στο φαγητό, τη δουλειά και τη διασκέδαση μιας και η Ζωή ήθελε να διασκεδάζει μέχρι το πρωί σε νυχτερινά κέντρα. Εμφανίζονταν δε, με τρόπο “εντυπωσιακό” παρά τις αντιρρήσεις του. Όλα αυτά τα γεγονότα δημιούργησαν ισχυρό κλονισμό στο γάμο και η συμβίωση να γίνει αφόρητη.

Η δική μας αλήθεια είναι: πώς να περιορίσεις την πιο όμορφη γυναίκα του ελληνικού κινηματογράφου, μια σταρ, σε ένα χρυσό κλουβί και να την στερήσεις από τα μάτια του ανδρικού πληθυσμού;!