Η Έλλη Λαμπέτη σε φωτογράφηση μόδας, 42 χρόνια πριν!

Η Έλλη Λαμπέτη σε φωτογράφηση μόδας, 42 χρόνια πριν!

Σπάνιες φωτογραφίες από το περιοδικό Φαντάζιο του 1970

Η Έλλη Λαμπέτη ήταν η πιο σπουδαία ηθοποιός που πέρασε ποτέ από το θεατρικό σανίδι. Ήταν μια προσωπικότητα με μεγάλη λάμψη, πολύ ταλέντο αλλά και με μια τραγική ζωή, αφού σημαδεύτηκε από θανάτους και αρρώστιες. Έζησε θυελλώδεις έρωτες με τον Δημήτρη Χορν και τον Αλέκο Αλεξανδράκη . Έκανε δυο γάμους με τον Μάριο Πλωρίτη και τον αμερικανό Φρέντερικ Γουέικμαν. Το 1969 χτύπησε την πόρτα της για πρώτη φορά η αρρώστια από την οποία κατέληξε τον Σεπτέμβριο του 1983. Ειχε πάντα χαμηλό προφίλ στην ζωή της αλλά ήταν αυτή που με την ομορφιά της έσκιζε το πανί της κινηματογραφικής οθόνης. Λατρεύτηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χαρακτηρίστηκε ως η καινούρια Γκρέτα Γκάρμπο για την ερμηνεία της στην ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «το κορίτσι με τα μαύρα».

Το 1970 ανεβάζει στο θέατρο Διονύσια την παράσταση «Το άνθος του κάκτου» των Πιερ Μπαριγιέ και Ζαν Πιερ Γκρεντύ. Το έργο σύγχρονο και αυτή καλοντυμένη. Για τις ανάγκες λοιπόν του περιοδικού Φαντάζιο φωτογραφίζεται με τα κοστούμια της παράστασης που τότε ήταν η τελευταία λέξη της μόδας. Ατημέλητη στη ζωή, υπέρκομψη στην σκηνή, ήξερε να στηρίζει ότι και αν φορούσε!

Η Έλλη Λαμπέτη, λεπτή, αέρινη τρυφερή, χαριτωμένη, αιώνια ενζενί, θα υπάρχει πάντα στο σελιλόιντ με τα φιλιά της και τα «σ αγαπώ» της!!