Δείτε πώς ηταν ο Χρήστος Πολίτης πριν 43 χρόνια

Δείτε πώς ηταν ο Χρήστος Πολίτης πριν 43 χρόνια

Ο ρομαντικός ζεν πρεμιέ Χρήστος Πολίτης σε προσωπικές του στιγμές.

Ο Χρήστος Πιατουλάκης, ναι αυτό είναι το πραγματικό όνομα του γνωστού σε όλους μας Χρήστου Πολίτη, γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Δεκέμβριο του 1942.
Τέλειωσε την δραματική σχολή του εθνικού θεάτρου και την πρώτη του εμφάνιση την έκανε στο πλάι του Νίκου Χατζίσκου το 1968 στο έργο του Σαίξπηρ ''πολύ κακό για το τίποτα''.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με ένα πολύ μικρό ρόλο το 1968 στην ταινία του Νίκου Φώσκολου "Λεωφόρος του Μίσους". Το 1970 άρχισε η ανοδική του πορεία με την ταινία ''Όχι'' και χαρακτηρίστηκε ως ο πιο ρομαντικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Δεχόταν άπειρες επιστολές θαυμασμού. Τα κορίτσια στο πέρασμα του πάθαιναν ντελίριο. Ο Χρήστος Πολίτης αποτελούσε τότε μια καινούρια μορφή στο ελληνικό σινεμά. Λίγο ρομαντικός, λίγο τρυφερός, λίγο ατημέλητος, ήταν ένας συνδυασμός που άρεσε πάρα πολύ στα κορίτσια της εποχής.
Ο πιο κοντινός του άνθρωπος ήταν η αδελφή του. Ήταν εκείνη που τον πίστεψε και στάθηκε κοντά του, που τον βοήθησε να ξεπεράσει θαρραλέα τον δύσκολο καιρό των πρώτων χρόνων.
Τότε δήλωνε: ''Θα παραμείνω ιδεολόγος της τέχνης ακόμα και αν πλουτίσω από αυτήν!''''Eγινα ηθοποιός για να παίξω σε τραγωδία'' και τα έκανε και τα δυο με μεγάλη επιτυχία!
Καθιερώθηκε όμως στη συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού με το ρόλο του Γιάγκου Δράκου στην σειρά του Νίκου Φώσκολου "Η Λάμψη", ρόλο που ερμήνευσε για περίπου 14 χρόνια!
Σήμερα έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αρνείται να παίξει στο θέατρο ή την τηλεόραση, δεν δίνει συνεντεύξεις και κάνει σπάνιες εμφανίσεις.