Όταν ο Αλέν Ντελόν περπατούσε στην Αθήνα με την Κατίνα Παξινού, πριν από 53 χρόνια

Όταν ο Αλέν Ντελόν περπατούσε στην Αθήνα με την Κατίνα  Παξινού, πριν από 53 χρόνια

Σπάνιες φωτογραφίες του Αλέν Ντελόν και της Ρόμι Σνάιντερ όταν είχαν έρθει στην Αθήνα το 1960

Τον Μάιο του 1960 η Παξινού βρίσκεται την Ιταλία και στα στούντιο της Τσινετσιτά να πρωταγωνιστεί στην ταινία "ο Ρόκκο και τα αδέλφια του", με την καθοδήγηση του Λουκίνο Βισκοντι. Στην ίδια ταινία όπως είναι γνωστό πρωταγωνιστεί επίσης και ο Αλέν Ντέλον.
Τα γυρίσματα για την Παξινού κρατούν περίπου δεκαπέντε μέρες. Επιστέφοντας στην Αθήνα συνεχίζει τις πρόβες για το έργο "Φοίνισσες" που είχε προγραμματιστεί από το εθνικό θέατρο για τον Ιούλιο (στην επανάληψη της ) στην Επίδαυρο.
Στέλνει γράμμα στον Βισκόντι και τον προσκαλεί να έρθει στην πρεμιέρα. Ο ίδιος αποδέχεται την πρόσκληση μόνο που στην απάντηση ζητά από την Κατίνα Παξινού να μην ξεχάσει να καλέσει και τον Αλέν Ντελόν. Της γράφει: «Είσαι ένας άγγελος και δεν θα παραλείψω να έλθω και να χαρώ τις μέρες εκείνες. Ο Αλέν είναι λίγο απογοητευμένος που δεν έλαβε τίποτε. Τον θυμάσαι; Χαιρόταν και εκείνος πολύ που θα ερχόταν να σε ακούσει και να σε δει να παίζεις. Τον ξέχασες;»
Έτσι και έγινε! Στην μεγαλειώδη πρεμιέρα που γίνεται στις 31 Ιουλίου του 1960 στην Επίδαυρο ανάμεσα στους έλληνες επισήμους προσκεκλημένους κάθονται ο Ντελόν, η Σνάιντερ και ο Βισκόντι.
Τις επόμενες μέρες συναντιούνται όλοι μαζί σε ένα γεύμα που οργάνωσε ο Κωστής Μπαστιάς στα Αστέρια της Γλυφάδας. Στην παρέα εκτός από τους πρωταγωνιστές βρίσκονται και ο Γιάννης Μπαστιάς, ο Γιάννης Τσαρούχης, η Μαρία Ράλλη και άλλοι.
Ένα τραπέζι γεμάτο ανθρώπους που έγιναν παγκόσμιοι μύθοι!
Στις 22 Φεβρουαρίου 2013 συμπληρώθηκαν σαράντα χρόνια από την μέρα που η σπουδαία ηθοποιός Κατίνα Παξινού ''έφυγε'' από την ζωή.