Δείτε σπάνιες φωτογραφίες με τη Μελίνα Μερκούρη να παίζει τη Μαρία Μαγδαληνή

Δείτε σπάνιες φωτογραφίες με τη Μελίνα Μερκούρη να παίζει τη Μαρία Μαγδαληνή

Όταν η Μελίνα υποδύθηκε την μοναδική ξανθιά Μαρία Μαγδαληνή στην ιστορία του σινεμά!

Η Μελίνα Μερκούρη είναι η μόνη ελληνίδα ηθοποιός που ενσάρκωσε στον κινηματογράφο την ''Μαρία την Μαγδαληνή'' στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη ''ο Χριστός ξανασταυρώνεται''. Ήταν η πρώτη συνεργασία-σκηνοθεσία με τον σύντροφο της ζωής της Ζιλ Ντασέν. Το έργο γυρίστηκε στην Κρητσά, ένα χωριό κοντά στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη. Η ταινία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1956 και ήταν γαλλική παραγωγή.
Διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 20, η οποία είναι ακόμα στην κατοχή των τούρκων. Κάθε χρόνο το χωριό έχει το έθιμο να κάνει την αναπαράσταση των Παθών. Έτσι ο παπάς κάνει την διανομή και ο βοσκός ενσαρκώνει τον Μανωλιό- Χριστό, η ''χήρα'' την Μαρία την Μαγδαληνή και ούτω καθεξής. Η διαφορά γίνεται όταν οι ρόλοι μπερδεύονται με την πραγματικότητα.
Στον ρόλο του Μανωλιού ο Γάλλος σταρ τότε Πιέρ Βανέκ και του παπά Φώτη ο επίσης Γάλλος Ζαν Σερβέ. Η Μελίνα υποδύθηκε μια Μαγδαληνή ατίθαση, αντιδραστική αλλά βαθειά αφοσιωμένη στον Χριστό.
Η μουσική της ταινίας είναι του Μάνου Χατζιδάκι και τα ντεκόρ του Γιάννη Τσαρούχη.
Στην ταινία να σημειωθεί ότι πήραν μέρος 1500 κομπάρσοι από τα γύρω χωριά.
Είναι η μοναδική φορά που μια ηθοποιός υποδύεται την Μαγδαληνή ξανθιά.
Η ταινία είναι πιο σύγχρονη από την εποχή της. Η κινηματογράφηση εντυπωσιακή, ο έρωτας του Ντασέν με την Μελίνα ολοφάνερος.
Η ταινία επίσης ήταν υποψήφια για το χρυσό φοίνικα και τα βραβείο BAFTA ενώ ο Ζιλ Ντασέν απέσπασε ειδική μνεία στο φεστιβάλ των Καννών.
Καλή ανάσταση να έχουμε για όλους τους σωστούς λόγους!!!!