Η Αθηνά Ωνάση και ο Σκορπιός: Σπάνιες φωτογραφίες του νησιού απο μεσα!

Η Αθηνά Ωνάση και ο Σκορπιός: Σπάνιες φωτογραφίες του νησιού απο μεσα!

Το χρονικό της κληρονομιάς του διάσημου νησιού 25 χρόνια πριν.

 

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1988 κυκλοφόρησε το γαλλικό περιοδικό Παρί - Ματς με εξώφυλλο την μικρή Αθηνά Ρουσέλ- Ωνάση και τίτλο: Στα δεκαοκτώ της χρόνια θα έχει την πιο μεγάλη κληρονομία στον κόσμο. Η διαθήκη της Χριστίνας, ο ρόλος του πάτερα της και των Ελλήνων συμβούλων. Το τέλος της δυναστείας, όπως επίσης, Σκορπιός: το νησί της χαράς και της κατάρας! Από την δημοσιογράφο Ιρένε Φρέιν.

Το ρομάντζο της μοναχικής πριγκίπισσας ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία όταν έχασε την μητέρα της Χριστίνα.
Μέχρι τότε η μικρή Αθηνά, στα πρώτα της χρόνια μεγάλωσε με πολλή αγάπη. Ήταν ότι καλύτερο είχε συμβεί στην ζωή της Χριστίνας. Ήθελε να δώσει στην κόρη της την αγάπη, την μητρική φροντίδα που δεν γνώρισε η ίδια σαν παιδί και την ελευθερία που η ίδια δεν είχε. Η Χριστίνα συνήθως έντυνε την ''κούκλα'' της, όπως αποκαλούσε την μικρή Αθηνά με μπέιμπι Ντιόρ και Σανέλ και κάποιες φορές με απλά ρούχα σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας της. Κάθε πρωί, άσχετα με την ώρα που επέστρεφε η ίδια τα βράδια από τις εξόδους της, ήταν στις 8:30 έτοιμη για να δώσει το πρωινό στην κόρη της, να την περιποιηθεί ή ίδια, να παίξει μαζί της κάνοντας τις γκουβερνάντες διακοσμητικές ως επί το πλείστον!

Στην διαθήκη της Η Χριστίνα την αφήνει γενική κληρονόμο. Ανάμεσα σ' όλα της αφήνει και τον Σκορπιό, το "μυθικό" νησί του Ιονίου που αγόρασε το 1962 ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
Ο μεγιστάνας είχε δημιουργήσει στο νησί ένα μικρό ιδιωτικό παράδεισο με φυτά και δέντρα από όλο τον κόσμο. Έχτισε βίλες, εκκλησία, ιδιωτικό κοιμητήριο. Το νησί είχε ελικοδρόμιο, ιδιωτική μαρίνα. Είχε τα πάντα!
Ήθελε ο Σκορπιός να είναι το σύμβολο της δυναστείας. Ήταν το νησί της χαράς και έγινε το νησί της κατάρας!
Στις μέρες μας δυστυχώς το "μυθικό " νησί πέρασε σε ξένα χέρια!