Ο λαμπερός γάμος του βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα – Μαρία 49 χρόνια πριν!

Ο λαμπερός γάμος του βασιλιά Κωνσταντίνου με την Άννα – Μαρία 49 χρόνια πριν!

Το φωτογραφικό άλμπουμ από τους βασιλικούς γάμους τον Σεπτέμβριο του 1964.

Η Άννα Μαρία με τον Κωνσταντίνο γνωρίστηκαν το 1959 σε χορό. Ξανασυναντηθήκαν το 1962 στο γάμο της πριγκίπισσας Σοφίας (αδελφής του Κωνσταντίνου ) με τον Χουάν Κάρλος . Στην δεξίωση που ακολούθησε ο διάδοχος Κωνσταντίνος χόρευε όλο το βράδυ με την δεκαεξάχρονη τότε πριγκίπισσα Άννα Μαρία.
Αυτό το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από την Φρειδερίκη. Έτσι δεν άργησε να έρθει και η πρόταση γάμου στην όμορφη πριγκίπισσα της Δανίας, κατά την διάρκεια που έκαναν διακοπές με ιστιοπλοϊκό στην Νορβηγία.
Έτσι έρχεται η σειρά ενός ακόμα βασιλικού γάμου δυο χρόνια αργότερα. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 ο Κωνσταντίνος παντρεύεται την πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία. Η Φρειδερίκη πρωτοστατεί.
Η Άννα Μαρία για να παντρευτεί τον έλληνα βασιλιά ασπάστηκε την ορθοδοξία.
Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και παράνυμφο την βασιλομήτωρ. Τον παρακολούθησαν πλήθος επισήμων καλεσμένων και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ο γάμος αυτός έμεινε στην ιστορία ως ο πιο όμορφος βασιλικός γάμος στην Ελλάδα!
Την μέρα εκείνη οι δρόμοι της Αθήνας είχαν στολιστεί με σημαίες της Δανίας και της Ελλάδας .Από πολύ νωρίς είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου κατά μήκος της πομπής από και προς την μητρόπολη για να χειροκροτήσει τους νεόνυμφους .