Σπάνιες φωτογραφίες σ το ‘’εργένικο’’ σπίτι της Τζένης Καρέζη πριν 45 χρόνια!

Σπάνιες φωτογραφίες σ το ‘’εργένικο’’ σπίτι της Τζένης Καρέζη πριν 45 χρόνια!

Όταν η Τζένη πόζαρε στο σπίτι της σαν μοντέλο το 1968.

Η Τζενη καρεζη το 1968 ζούσε μόνη στο σπίτι της πίσω απο το χίλτον. Έχει χωρίσει με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, έχει ζησει μια σύντομη σχέση με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και τον τελευταίο καιρό έχει συναντήσει τον άντρα της ζωής της, τον Κώστα Καζάκο. Μερικούς μήνες μετά την φωτογράφηση θα γίνει ο γάμος τους.

Σκέφτηκα ότι πρέπει να διαβάσετε τις λεζάντες των φωτογραφιών, της δημοσιογράφου Μαρία Καραβία που πέρασε με την Τζένη μια ολόκληρη μέρα την Άνοιξη του 1968. Νομίζω ότι αυτό αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο!


''-Ένα βλέμμα φιλικό και ειλικρινές, ένα καθαρό πρόσωπο, συχνά ένα σκεφτικό ύφος, η Καρέζη είναι ένας άνθρωπος που προβληματίζεται, σκέπτεται και καταλήγει υπεύθυνα σε αποφάσεις.
-Μια κομψή σιλουέτα με ωραιότατο πρόσωπο, η Τζένη Καρέζη θεωρείται μια από τις κομψότερες γυναίκες της Αθήνας. Της αρέσουν τα βαριά μεταξωτά και τα υφάσματα σε τύπο ανατολίτικων μπροκάρ. Για την ''Γυναίκα'' φωτογραφήθηκε με κομψό μαύρο φόρεμα από ύφασμα χρυσό κρυσταλιζέ.
-Ένα κοντό βραδινό κεντημένο με παγιέτες, χρώμα παλιού χρυσού και τουρκουάζ, όμοια μακριά σκουλαρίκια , μοντέρνο χτένισμα, μοντέρνα κατατομή και μυστικιστική ατμόσφαιρα ενός ασκητικού παρελθόντος.
-Ήσυχη ώρα κοντά στο τζάκι .Τα ανοιξιάτικα βράδια είναι ακόμα ψυχρά και ευνοούν το διάβασμα και την περισυλλογή
-Η Τζένη Καρέζη έχει μια πλούσια σειρά εκδόσεων τέχνης. Της αρέσει να βυθίζεται στο διάβασμα ξαπλωμένη πάνω στο χαλί με τα γυαλιά της με τα μαλλιά αχτένιστα και τον πιο πιστό της σύντροφο, ένα τσιγάρο.
-Είναι ένα πολύ σύγχρονο κορίτσι . Η Τζένη είναι από τις πρώτες αθηναίες που τόλμησε να φορέσει την κάπα και τις ψηλές μπότες.
-Μετά από ένα περίπατο στην Κηφισιά, κάπου ανάμεσα στην πρωινή πρόβα και την απογευματινή παράσταση ο φακός την συνέλαβε να χαίρεται την λιακάδα στην βεράντα του σπιτιού της. Αυτή είναι η Τζένη εκατό τοις εκατό.
-Συμφωνία σε μπεζ και άσπρο, φοράει ένα μπλε μάλλινο σύνολο , αλλά και μια λευκή αθλητική μπλούζα που θυμίζει καλοκαίρι.
-Μια έκφραση της σύγχρονης Αθήνας, μοντέρνο κτίριο, μοντέρνο κορίτσι . Το Χίλτον και η Καρέζη είναι τα δυο σημεία που αύξησαν τις μετοχές της άλλοτε απόμερης και νυν κοσμικής γειτονιάς. Είναι μια πράξη δικαιοσύνης να προσπαθήσει κανείς να αποδώσει φωτογραφικώς και τα δυο μαζί!''

Η πανέμορφη Τζένη Καρέζη έφυγε στις 27 Ιουλίου του 1992.