Φωτογραφίες από την εποχή που η Ν. Βαλσάμη και ο Χ. Πολίτης ξεκινούσαν την καριέρα τους

Φωτογραφίες από την εποχή που η Ν. Βαλσάμη και ο Χ. Πολίτης ξεκινούσαν την καριέρα τους

Όταν η Νόρα Βαλσάμη φωτογραφήθηκε με τον Χρίστο Πολίτη 42 χρόνια πριν!

 

Το καλοκαίρι του 1970 ο Χρίστος πολίτης και η Νόρα Βαλσάμη ήταν οι θετικές και δροσερές ελπίδες του ελληνικού κινηματογράφου.
Εκείνος είναι λεπτός και καστανός, ένας ηθοποιός με μοντέρνα νεανική εμφάνιση. Εκείνη, ξανθή ενζενί με φωνή τρυφερά δειλή, μια κοπέλα που έγινε από την αρχή κιόλας πρωταγωνίστρια. Διαβάστε τι δήλωναν για τους νέους και τον ερώτα.
Νόρα Βαλσάμη:
-Σε πολλές χώρες οι νέοι έφεραν μια πνοή ανανεώσεως, όχι μόνο στο θέατρο αλλά σε πολλούς κοινωνικούς τομείς. Ίσως σε μερικά χρόνια να αρχίσουν να επηρεάζουν την κατάσταση και στην Ελλάδα. Δεν μένει παρά να ελπίζουμε και να ευχόμαστε.
-Ο έρωτας παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή.
Χρίστος Πολίτης:
-Κάθε ηθοποιός πρέπει να βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα, να συμμετέχει ενεργά και υπεύθυνα σε ότι συμβαίνει γύρω του. Τότε μόνο έχει το δικαίωμα να λέγεται ηθοποιός. Ζώντας μακριά από την πραγματικότητα, αδιαφορώντας για τα γεγονότα και την εποχή του, χάνει την ανθρώπινη υπόσταση που είναι απαραίτητη για την επιβίωση του ως καλλιτέχνη.
-Έγινα ηθοποιός για να υπάρχω σωστά στον χώρο που ζω. Για να γνωρίσω την ζωή. Πιστεύω πως ο έρωτας δεν είναι μόδα και ότι στους καιρούς που ζούμε είναι απαραίτητος όσο ποτέ.