Άγνωστες στιγμές από την προσωπική ζωή της Αντιγόνης Βαλάκου!

Άγνωστες  στιγμές  από την προσωπική ζωή της Αντιγόνης Βαλάκου!

Σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή της σπουδαίας θεατρίνας Αντιγόνης Βαλάκου

 

Η γυναίκα που χαρακτηρίστηκε χρόνια πριν ως αιώνια ενζενί,η σπουδαία θεατρίνα Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930.
Αποφοίτησε από την σχολή του Βασίλη Ρώτα και πρωτοεμφανίστηκε στο πλευρό του μεγάλου ηθοποιού, Αιμίλιου Βεάκη στο ''Ρεαλιστικό θέατρο''. Δεν υπάρχει ελληνική σκηνή που να μην την φιλοξένησε και μάλιστα με επιτυχία. Ερμηνείες σαν την Άννα Φρανκ στου Μουσούρη, χειμωνιάτικο παραμύθι, φουσκοθαλασσιές, μάγισσες του Σάλεμ, Μπερνάρντα Άλμπα και άλλα πολλά στο εθνικό θέατρο. Οφηλία στον ''εθνικό κήπο'' με τον Νίκο Χατζίσκο, θα μείνουν αξέχαστες στο θεατρόφιλο κοινό.
Στον κινηματογράφο είχε παίξει σε 15 ταινίες με πιο αγαπημένη της, τα ''Χαμένα όνειρα'' του Σακελάριου.
Το 1962 σε μια σπάνια εξομολόγηση θα μιλήσει για μοναδική φορά για τον σύζυγο της. Τον χειρούργο γιατρό Αντώνη Τόμπλερ.
-«Η δουλειά με απασχολεί πολύ. Όμως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Και είναι σπουδαίο πράγμα να έχει κανείς κάποιον κοντά του που θα μοιραστεί κάθε χαρά και κάθε λύπη του. Και ευτυχώς στην ζωή μου υπάρχει αυτός ο άνθρωπος. Ο άντρας μου.
Σ αυτόν βρήκα την πίστη, την αγάπη και την αφοσίωση. Πολύτιμα πράγματα για να γεμίσουν έναν άνθρωπο. Βέβαια δεν το βλέπω εγωιστικά το πράγμα. Αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση να προσφέρω τα ίδια. Να συμμερίζομαι τα προβλήματα και τις ανησυχίες του και κυρίως να του συμπαραστέκομαι με την αγάπη μου».
Συνεργαστήκαμε κάτω από την ίδια θεατρική στέγη το 2001-2003. Εκείνη έκανε άλλη μια σημαντική ερμηνεία στο έργο Ρόουζ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το μονόλογο. Καθισμένη σε ένα παγκάκι δημιουργούσε με σύμμαχο το σώμα και την φωνή της, εντυπωσιακά σκηνικά χαρίζοντας μας μια μοναδική θεατρική εμπειρία. Εκεί με έκανε να καταλάβω πια η διάφορα του καλού ηθοποιού από τον σπουδαίο ηθοποιό. Και εκείνη ήταν σπουδαία.