Όταν ο Μπίλλυ Μπο έδινε την μάχη του κατά του Aids 28 χρόνια πριν!

Όταν ο Μπίλλυ Μπο έδινε την μάχη του κατά του Aids 28 χρόνια πριν!

Ο Μπίλλυ Μπο ήταν το πρώτο διάσημο θύμα του Aids στην Ελλάδα

Ο Δεκέμβριος του 1986 άλλαξε την ζωή του Βασίλη Κουρκουμέλη ή αλλιώς του Μπίλλυ Μπο.
Ήταν οι μέρες που είχαν γίνει οι αποκαλύψεις για την ασθένεια του. Ο νεαρός σχεδιαστής υπήρξε ο άνθρωπος που είχε ανοίξει την αυλαία της τραγωδίας. Ήταν η εποχή που το Aids ήταν σχεδόν άγνωστο στην χώρα μας. Τότε ο υπουργός υγείας, ο Γιώργος Γεννηματάς, έσπασε την σιωπή του και ανακοινώσε επίσημα ότι το Aids είχε χτυπήσει και την χώρα μας, και ότι υπήρχαν 5.000 φορείς του ιού στην Ελλάδα.
Ιανουάριος του 1987 και το αγαπημένο παιδί της ελιτίστικης κοινωνίας της μόδας είχε επιστρέψει από την Γαλλία και το ινστιτούτο Παστέρ. Είχε την επιθυμία να απομονωθεί σε ένα σπίτι στο Καβούρι. Δεν ήθελε να κυκλοφορεί και έκανε παρέα μόνο με πολύ στενούς του φίλους.
Κάποιοι έλεγαν ότι δεν έχει κάτι σοβαρό και ότι θα γίνει καλά και οι άλλοι, ότι δεν μπορούσε να πάει στα εγκαίνια του μαγαζιού του στην Νέα Υόρκη και ότι γύρισε στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την αρρώστια μαζί με τους φίλους του. Τους μήνες που ακολούθησαν έζησε στα σκοτάδια του με μικρές αναλαμπές φωτός. Όταν πια είχε εξασθενίσει πολύ ο οργανισμός του, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Υγεία.
Ο Μπίλλυ Μπο έφυγε στις 13 Ιουνίου του 1987 στα 33 του χρόνια.
Ο πανικός στην Αθήνα ήταν διάχυτος σε βαθμό υστερίας. Το θέμα Aids είχε γίνει ψύχωση και μάλιστα οι γιατροί έλεγαν: «ότι σε αληθινά μεγάλες αρρώστιες δημιουργούνται τέτοιου είδους ψυχώσεις. Τέτοιες καταστάσεις πανικού είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν με την φυματίωση, τα αφροδίσια και τον καρκίνο.» Και όλα αυτά γιατί τότε δεν υπήρχε πληροφόρηση.
Η πρώτη φορά που η ασθένεια χτύπησε παγκοσμίως ένα διάσημο, ήταν ο Ροκ Χάντσον.

Η 1η Δεκεμβρίου ειναι η Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS