Η απόπειρα αυτοκτονίας της Τζένης Βάνου και άλλες ιστορίες!

Η απόπειρα αυτοκτονίας της Τζένης Βάνου και άλλες ιστορίες!

Άγνωστες ιστορίες για την Τζένη Βάνου!

Η Τζένη Βάνου υπήρξε μια ξεχωριστή φωνή, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα.
Τα πρώτα χρόνια της ζωής της θα τα περάσει στο σπίτι της γιαγιάς της στον Βύρωνα μιας και η μάνα της θα ερωτευτεί κάποιον και θα φύγει από το σπίτι. Όταν την ζητάει δεν την αφήνουν να έρθει σε επαφή μαζί της. Θα γνωρίσει από μικρή την βία όταν μπροστά στα παιδικά της μάτια θα διαδραματιστούν σκληρές σκηνές με πρωταγωνίστρια την ίδια και την μητέρα της. Ο θειος της την έβριζε και καταριόταν την μάνα της. Σε ηλικία 8 χρόνων την έστειλαν με τον πατέρα της που ξαναπαντρεύτηκε. Δεν περνούσε καλά με την μητριά της και σε ηλικία 14 χρόνων θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας καταπίνοντας ασπιρίνες.
ο Μίμης Πλέσσας πρώτη φορά την άκουσε όταν τραγουδούσε στην παιδική χορωδία των Ελληνίδων σε ηλικία 12 χρόνων. Την ξανασυνάντησε λίγα χρόνια αργότερα στα ταλέντα του Γιώργου Οικονομίδη, στην διάσημη εκπομπή του ραδιοφώνου. Ο Δημήτρης Χορν θα την ξεχωρίσει και θα την ψηφίσει μένοντας άφωνος για την εξαιρετική φωνή της. Τότε ήταν που ο Πλέσσας την έστειλε να δώσει εξετάσεις στην ελληνική ραδιοφωνία.
Ο Γεράσιμος Λαβράνος την βάφτισε από Ευγενία βραχνού σε Τζένη Βάνου. Η νεαρή τραγουδίστρια με την σπουδαία φωνή έγινε η αγαπημένη του Γιαννίδη, του Μωράκη, του Καπνίση αλλά και του Μίμη Πλέσσα.
Για τον Μίμη Πλέσσα υπήρξε η τραγουδίστρια που τον ενέπνεε περισσότερο από όλους τους άλλους τραγουδιστές. Ήταν η μαγική φωνή που σφράγισε με την ερμηνεία της όλα τα τραγούδια που ερμήνευσε, τόσο, ώστε δύσκολα μπορείς να τα ακούσεις από άλλες τραγουδίστριες.
Αμέσως μετά θα την καλέσουν στην Κολούμπια να της πουν: Σε θέλει ο Χατζιδάκις! Η ίδια μόλις το άκουσε συγκλονίστηκε γιατί τον λάτρευε, αλλά δεν μπορούσε να αφήσει τον Πλέσσα με τον όποιο ο Χατζιδάκις ήταν σε αντιπαράθεση.
Χρόνια αργότερα όταν το 1969 θα συναντηθούν στην Αμερική ο Χατζιδάκις θα της πει: ''Είσαι ανόητη έχασες την μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής σου! Δεν θα σου δώσω ποτέ τραγούδια μου!''
Παντρεύτηκε το 1964 θα αποκτήσει τον γιο της και το 1969 θα μετακομίσει στην Αμερική. Θα κάνει μια κόρη αλλά θα της λείψει πολύ η Ελλάδα. Και ο γάμος της θα είναι πολύ δύσκολος. Θα κακοποιηθεί από τον σύζυγο της και θα επιστρέψει με τα παιδιά της στην Ελλάδα το 1971.
Και μια ιστορία από τον Άγγελο Πυριόχο. ''Νομίζω ήταν 1993 την είχα καλεσμένη σε μια εκπομπή που έκανα τότε στην τηλεόραση. Πήγα σπίτι της για να κάνουμε ένα πλάνο, να βιντεοσκοπήσω υλικό. Πιάσαμε κουβέντα για τα παλιά, μου είπε για την Αμερική που της έδιναν να υπογράψει συμβόλαιο και αυτή αρνήθηκε. Πολύ ντροπαλά μου είπε: '' Θέλεις να ακούσεις ηχογραφήσεις της Αμερικής;'' Και η μπομπίνα έπαιξε το People που έλεγε η Μπάρμπαρα Στρέισαντ στο Funny girl. '' Ξέρεις το άκουσε η Μπάρμπαρα και ζήτησε να με γνωρίσει, μου είπε μακάρι να μπορούσα να το πω έτσι!''
Μετά από χρόνια μου χάρισε μια κασέτα με το τραγούδι, με έβαλε να ορκιστώ ότι δεν θα το παίξω ποτέ. Από όσα τραγούδια είπε θεωρούσε ότι το ''Τι με κοιτάς'' ήταν το δυσκολότερο. Και το πιο αγαπημένο της. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ επιτυχία...''