Γονείς οπλιστείτε: βρήκαμε τα καλύτερα Gadgets που θα σας «λύσουν» τα χέρια!

Γονείς οπλιστείτε: βρήκαμε τα καλύτερα Gadgets που θα σας «λύσουν» τα χέρια!

Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί συζητώντας με το παιδί σας μετά το σχολείο του ότι η τάξη του σήμερα είναι πολύ, μα πολύ διαφορετική σε σχέση με εκείνη που ήταν όταν εμείς καθόμασταν στα θρανία. Και κυρίως ότι πλέον γίνεται τέτοια χρήση της τεχνολογίας που ως γονιός αισθάνεσαι ότι κάπου θα το χάσεις. Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί λύσεις υπάρχουν.


Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τη περίπτωση που πρέπει να βοηθήσεις το παιδί να βρει στοιχεία για την εργασία του που έχει για τη Μάχη του Μαραθώνα. Χρειάζεσαι κατ' αρχήν έναν υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο για να βρεις τις πληροφορίες. Μία πολύ καλή λύση είναι να αποκτήσεις έναν desktop PC, το οποίο λόγω της μεγάλης οθόνης που συνήθως έχει είναι πιο βολικό για να καθίσεις μαζί με το παιδί και να ψάξετε μαζί για τις πληροφορίες, να βρείτε τα σχετικά video στο YouTube και να κάνει μία πιο δημιουργική εργασία. Αν υπάρχει πρόβλημα χώρου στο δωμάτιο ή το σαλόνι, τότε προτιμήστε ένα all-in-one PC όπως αυτό της ΗΡ ή ένα AppleMacmini, το μέγεθος των οποίων είναι ιδανικό για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Και θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε και εσείς όποτε θέλετε.

c10222701-1 4c09c


Απαραίτητος είναι επίσης και ένας εκτυπωτής γιατί κάπου πρέπει να τυπώνετε τις εργασίες που φτιάξατε παρέα, όπως και τις φωτογραφίες. Προτάσεις υπάρχουν πολλές και ξεκινούν από τα 45 ευρώ, αλλά προτιμήστε ένα πολυμηχάνημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για φωτοτυπίες, δυνατότητα πάντα πολύ χρήσιμη πέραν των σχολικών αναγκών.


Επιπλέον, μήπως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα κινητό - smartphone; Ειδικά, αν έχετε παιδί που είναι στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο και σίγουρα θα έχει αποκτήσει ένα smartphone, καλό είναι να αρχίσετε και εσείς να χρησιμοποιείτε ένα. Κατ' αρχήν, για να είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε τι κάνει τόσες ώρες μπροστά στην οθόνη της συσκευής και κατά δεύτερον για να μπορείτε να επικοινωνείτε πιο εύκολα μαζί του. Οι έφηβοι δεν μιλούν στο κινητό τους αλλά προτιμούν τα μηνύματα μέσα από εφαρμογές όπως το WhatsAppκαι το Viber. Και πιο εύκολα θα απαντήσουν σε ένα μήνυμα μέσα από αυτές τις εφαρμογές παρά αν τον καλείτε στο τηλέφωνο όταν είναι με την παρέα του.

c10259412-1 9adfa


Όσον αφορά το κόστος, δεν υπάρχει και τόσος μεγάλος λόγος να ανησυχείτε. Πολύ απλά, γιατί υπάρχει ο Κωτσόβολος, όπου θα βρείτε ό, τι ζητάτε, θα συμβουλευτείτε αν χρειάζεστε το πολύ καλά ενημερωμένοπροσωπικό και θα διευκολυνθείτε στην πληρωμή, αφού προσφέρει δόσεις που ξεκινούν από τα 10 ευρώ το μήνα!