Βρήκαμε τα πιο ωραία αξεσουάρ για τα κατοικίδιά μας και αναφωνήσαμε... Οhhhmydog!

Βρήκαμε τα πιο ωραία αξεσουάρ για τα κατοικίδιά μας και αναφωνήσαμε... Οhhhmydog!

Η Κρίστη Ανδρόνη Κωσταράκου μας ξεναγεί στο μαγικό κόσμο των κατοικιδίων

Το Ohhhmydog, είναι ένα φρέσκο project το οποίο ξεκίνησαν φίλοι προκειμένου να φτιάξουν για τα κατοικίδιά τους ιδιαίτερα αντικείμενα και αξεσουάρ. Η Κρίστη Ανδρόνη Κωσταράκου μας μιλά για αυτήν την προσπάθεια, ξεναγώντας μας στο μαγικό κόσμο των κατοικιδίων.


-Αλήθεια, μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για το πρώτο ελληνικό brand αξεσουάρ για κατοικίδια;

Η αλήθεια είναι πως δε γνωρίζω να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική αγορά. Το Ohhhmydog είναι ένα pet lifestyle brand που ασχολείται ολιστικά τόσο με το σκύλο όσο και με τη γάτα. Η συλλογή του αποτελείται από αντικείμενα χειροποίητα φτιαγμένα στην Ελλάδα με πολύ μεράκι από την ομάδα μας. Πρόκειται για μία σειρά που ονειρεύτηκαν άνθρωποι που λατρεύουν τα ζώα προκειμένου να τους κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, συνδυάζοντας μία πολύ συγκεκριμένη αισθητική, οικολογικά και φυσικά υλικά, έξυπνα σχέδια, προσιτές τιμές και πολύ αγάπη.


Δε μας αρέσουν οι αληθινές γούνες, δεν εμπορευόμαστε ρούχα για κατοικίδια που θεωρούμε πως ξεφεύγουν από τη φύση του ζώου και φυσικά είμαστε εναντίον του υπερβολικού καλλωπισμού (βαφή γούνας, βαφή νυχιών, κτλ) που καταλήγει να ταλαιπωρήσει το κατοικίδιο αντί να το ευχαριστήσει. Παρατηρώντας κομμάτια από τη δεύτερη συλλογή, Sakeren FW14 του brand, μπορεί κανείς να διακρίνει μία ολοκληρωμένη σειρά με αρχή μέση και τέλος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με καταξιωμένες εταιρείες μόδας. "Xρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως το σκοινί, ο καμβάς και το βαμβάκι, το Ohhhmydog δημιουργεί καθημερινά χρηστικά αντικείμενα που κάνουν τη συγκατοίκησή με το χνουδωτό μας φίλο ακόμα πιο ευχάριστη. Χρυσό, burgundy και λαδί, είναι οι κυρίαρχες αποχρώσεις που προσδίδουν πολυτέλεια σε κάθε κομμάτι, ενώ το μπλε τζιν, η γκρι ρίγες και η μπεζ οικολογική γούνα, κρατούν τη χρωματική παλέτα σε αρμονία με την άνεση και χρηστικότητα της συλλογής.


Αναδιπλούμενοι οδηγοί με χρυσαφένιες φούντες, χειροποίητα κολλάρα με φυλαχτά, γεμιστά παιχνίδια φτιαγμένα από τα γράμματα της αλφάβητου, μπλέκονται με έξυπνα αξεσουάρ ταξιδίου, αναδιπλούμενα μπωλ και τα περιβόητα στρώματα yoda, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη σειρά από αντικείμενα που υπόσχονται να παρέχουν εργονομία στην καθημερινότητά μας με το αγαπημένο μας κατοικίδιο και πολύ αγάπη", μας λέει η Κρίστη και εμείς συμφωνούμε.

Kristi  Girls

-Ποιο είναι το θέμα της φετινής σας καμπάνιας;

Αυτό το Χειμώνα η νέα καμπάνια Sakeren FW14 του Ohhhmydog πραγματεύεται την ιερή σχέση ανάμεσα στο κατοικίδιο και τον ιδιοκτήτη του. Κάθε ζευγάρι που παρουσιάζεται στη φωτογράφιση/ντοκιμαντέρ αυτού του project χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σχέση, ένα δέσιμο μοναδικό που σκιαγραφείται μέσα από εικόνες της καθημερινότητάς του. Με σκοπό να δυναμώσει αυτό το δεσμό αγάπης, το Ohhhmydog εμπνέεται από τη δυναμική αυτών των ζευγαριών και δημιουργεί μία συλλογή γεμάτη φυλαχτά και τάματα που υπόσχονται καλή τύχη σε όποιον τα φορέσει. Ευχαριστούμε πολύ το φωτογράφο μας Νικόλα Μάστορα και όλους τους φίλους που φωτογραφήθηκαν με τα ζωάκια τους προκειμένου να μας εξασφαλίσουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.


-Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η αγορά τέτοιων αξεσουάρ είναι υπερβολική στις μέρες μας. Εσύ κακομαθαίνεις τα δικά σου ζωάκια;


Δε μας αρέσει η υπερβολή και δεν την επιδιώκουμε. Τα αντικείμενα που σχεδιάζουμε θεωρούμε πως ισορροπούν ανάμεσα στο "όμορφο" και το "απαραίτητο". Εννοείται πως υπάρχει ποικιλία αξεσουάρ κατοικιδίων, δεν ανακαλύψαμε τον τροχό. Εμείς απλά το κάνουμε με μία ιδιαίτερη αισθητική που εξυπηρετεί και τη χρηστικότητα οπότε σέβεται τόσο το κατοικίδιο, όσο και τον ιδιοκτήτη. Πάντως τόσο εμείς όσο και οι φίλοι μας έχουμε φετίχ με τα αξεσουάρ ταξιδίου και ο καθένας μας έχει κάτι διαφορετικό που έχει βολευτεί πολύ. Εγώ προσωπικά δεν πάω πουθενά χωρίς το αναδιπλούμενο μπωλ νερού, το yoda μου (αναδιπλούμενο χαλάκι/σπιτάκι) και το πορτοφολάκι για τις σακουλίτσες απορριμάτων. Επιπλέον, βοηθούμε με τη σειρά μας όσο μπορούμε προκειμένου να δώσουμε και εμείς πίσω ενισχύοντας όσους μας έχουν ανάγκη. Έχοντας φιλοτεχνήσει το μπρελόκ του ΣΠΑΖ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ), ένα μικρό κόκκαλο με το χαρακτηριστικό print, αποδίδουμε τα έσοδα από τις πωλήσεις στον εν λόγω σύλλογο που επιτελεί ένα αξιοσημείωτο έργο και δίνουμε χαρά σε ζωάκια που χρειάζονται βοήθεια.


Ως χαζομαμά δύο σκυλιών της Τζέλας και της Εστρέλλα, θα σας παραδεχτώ πως τις κακομαθαίνω. Όχι υλιστικά, καθώς μέχρι πρόσφατα δεν είχα προλάβει ούτε λουράκι να τους φτιάξω και τις έκανα βόλτα με το φθαρμένο που είχαν καταδαγκώσει, αλλά ουσιαστικά. Τις αγκαλιάζω μέχρι να δυσφορήσουν, τις φιλάω, τις ζουπάω, τους τραγουδάω, τους βάζω κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση, τις αποκαλώ με γλυκουλινιές και κυλιέμαι για πάρτη τους στα πατώματα. Αυτές οι δύο μου έχουν αλλάξει τη ζωή, δίνοντας νόημα στα πιο απλά και καθημερινά. Είναι μέλη της οικογένειάς μας και μάλιστα διεκδικούν τη θέση τους κάθε μέρα (στην καρδιά και στον καναπέ μας).

Skaters I

-Πού μπορεί κανείς να βρει σήμερα τα προϊόντα σας; Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Η συλλογή Ohhhmydog υπάρχει σε επιλεγμένα καταστήματα στη Νέα Υόρκη (Coco Mat Soho), Κολωνάκι (Tshop), Σύνταγμα (Neon Raum), Xαλάνδρι (7th Thought), Κηφισιά (Paramour), Θεσσαλονίκη (Pets Hug), Mύκονος (Rocabella Hotel, Showroom by Al Giga), Σαντορίνη (Rocabella Hotel), Ιθάκη (Homer&Co), Αντίπαρος (Zali), Σπέτσες (Magic Wrap). Διαδικτυακά θα τη βρείτε στο Ozon-Boutique, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και να επικοινωνείτε μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram. Το Δεκέμβριο συμμετέχουμε στο φιλανθρωπικό μπαζάρ του ΣΠΑΖ 6-7 Δεκεμβρίου, ενώ θα είμαστε και στον πολυχώρο Neon Raum.


Το Ohhhmydog είναι τρόπος ζωής για όσους ζουν συντροφικά με τα κατοικίδιά τους και απευθύνεται σε αυτήν την αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το μέλλον φαντάζει μέχρι στιγμής ιδιαίτερα ευοίωνο, οπότε και εμείς χαμογελούμε με αισιοδοξία και σας κλείνουμε το μάτι.

https://www.facebook.com/ohhhmydog

http://instagram.com/ohhhmydog

www.ohhhmydog.com coming soon

*Δείτε τις απολαυστικές φωτογραφίες στην παραπάνω gallery!