Τα πιο άσχημα σκυλιά του κόσμου

Γωγώ Φούντα
Τα πιο άσχημα σκυλιά του κόσμου

Eίναι άσχημα και το απολαμβάνουν!

Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου αποδεδειγμένα. Τους αγαπάμε γιατί είναι όμορφοι, φιλικοί και χαριτωμένοι. Υπάρχουν όμως και κάποια σκυλάκια, που η φύση δε στάθηκε τόσο γενναιόδωρη μαζί τους. Μάλιστα κάποια από αυτά έχουν συμμετάσχει και σε καλλιστεία κερδίζοντας πολλούς τίτλους... ασχήμιας!

Ο Sam για παράδειγμα, αποτελεί έναν βετεράνο στα καλλιστεία σκύλων έχοντας κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο του πιο άσχημου σκύλου στον κόσμο. Μπορεί η όψη του να θυμίζει τα γνωστά σε όλους μας Gremlins και με το που τον αντικρίζουμε να θέλουμε να ουρλιάξουμε από τρόμο, αλλά στην πραγματικότητα ο Sam είναι ένα πολύ γλυκό ζωάκι. Δυστυχώς δε βρίσκεται πλέον στη ζωή από το 2005 καθώς υπέφερε από διάφορα προβλήματα υγείας.

a97635_sam2

Η Munchkin είναι ένα από τα πιο άσχημα αλλά ταυτόχρονα σικάτα σκυλιά στην ιστορία. Θυμίζοντας ελάχιστα τα συμπαθή μας τετράποδα και έχοντας τρίχες σαν φαβορίτες γύρω από το λαιμό της, η συγκεκριμένη σκυλίτσα, εκτός του ότι έχει κερδίσει αρκετούς διαγωνισμούς για άσχημα σκυλιά, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα... μαλλιά της και απαιτεί τα καλύτερα προιόντα από το αφεντικό της.

a97635_munchkin

Ο Ug, μαντέψτε από πού βγαίνει το όνομα, έχει ένα πρόσωπο που μόνο μία μάνα σε ένα παιδί θα μπορούσε να αγαπήσει. Σχεδόν τυφλός και όχι ιδιαίτερα εμφανίσιμος, τιμήθηκε με τον τίτλο του πιο άσχημου σκυλιού το 2010. Η οικογένεια που τον υιοθέτησε άλλαξε το όνομά του από Ug σε Doug, προφανώς για να μη του δημιουργηθούν ψυχολογικά.

a97635_ug2

O Elwood ανακηρύχθηκε ο πιο άσχημος σκύλος του κόσμου το 2007 χαρίζοντας στα αφεντικά του το ποσό των 1.000 δολαρίων. Η νίκη αυτή ήταν κάτι σαν εκδίκηση για το τσιουάουα καθώς όταν γεννήθηκε ο πρώτος του ιδιοκτήτης ήθελε να του κάνει ευθανασία θεωρόντας ότι ήταν πολύ άσχημος για να πωληθεί.

a97635_elwood

Ο Rascal προέρχεται από οικογένεια με ιστορία. Τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του, η γιαγιά του αλλά και ο παππούς του, έχουν τιμηθεί με τον τίτλο των πιο άσχημων σκυλιών και μάλιστα ο παππούς του κατέχει και θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness καθώς είναι ο σκύλος με του περισσότερους τίτλους σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Τις διακρίσεις αυτές η οικογένεια τις οφείλει σε μία γενετική ανωμαλία η οποία επηρεάζει το δέρμα.

a97635_rascal