Συναρπαστικές φωτογραφίες δείχνουν πως βλέπουν τον κόσμο οι γάτες

Συναρπαστικές φωτογραφίες δείχνουν πως βλέπουν τον κόσμο οι γάτες

Ισχύει ότι τα βλέπουν όλα ασπρόμαυρα; Ή μήπως βλέπουν καλύτερα από εμάς

Μια συναρπαστική συλλογή φωτογραφιών έρχεται να μας αποκαλύψει πως είναι ο κόσμος μέσα από τα μάτια μιας γάτα, μάλιστα όπως μπορείτε δείτε και στην gallery οι εικόνα που έχουν οι γάτες για τον κόσμο μοιάζει πολύ με μια θολή φωτογραφία.
Οι γάτες και γενικότερα τα αιλουροειδή λοιπόν, δεν τα βλέπουν όλα τόσο διαφορετικά όσον αφορά το σχήμα ή τις ανθρώπινες μορφές ωστόσο η οπτική τους έχει προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί την ζωή της. Και τι εννοούμε με αυτό. Το πιο σημαντικό είναι να αισθάνονται- αντιλαμβάνονται την κίνηση στο σκοτάδι, προκειμένου να πιάσουν το θήραμα τους. Για να το πετύχουν αυτό δεν δίνουν τόση βάση στα χρώματα.
Ο καλλιτέχνης Νιckolay Lamm θέλησε να μας δείξε τον κόσμο μέσα απο τα μάτια μιας γάτας. Αφού ήρθε σε επικοινωνία με επιστήμονες τόσο σε Οφθαλμολογικές Κλινικές Ζώων ακόμα και με καθηγητές Πανεπιστημίου Οφθαμολογίας προσπάθησε να δώσει το πιο ακριβές αποτέλεσμα.
Οι γάτες μπορούν να δουν 6-8 φορές καλύτερα σε χαμηλό φωτισμό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις νυχτερινές λήψεις του φωτογράφου ενώ επίσης οι γάτες έχουν ένα οπτικό πεδίο 200 μοιρών σε σχέση με 180 που έχουμε εμείς.
Η γάτα δεν μπορεί να διακρίνει πράγματα από μεγάλη απόσταση, πχ. δεν βλέπει τι γίνεται στα 100 μέτρα αλλά αντίθετα έχει οπτική στα 20 μέτρα. Επίσης, μπορεί να δει μόνο λίγα χρώματα όπως το μπλε και το κίτρινο.


Διαβάστε επίσης:

Το «έξυπνο» μακιγιάζ που μεταμορφώνει καθημερινές γυναίκες σε... υπερκαλλονές!

Δείτε τις πιο περίεργες... επαγγελματικές φωτογραφίες τραβηγμένες από ερασιτέχνες