Προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον

Προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον

Ποιος χρειάζεται τα έτοιμα σαμπουάν όταν μπορεί να φτιάξει τα δικά του και να προστατεύσει το περιβάλλον;

Μπορεί να τα χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και να είναι από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα της ζωής μας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα σαμπουάν, τα conditioner και οι μαλακτικές κρέμες είναι τόσο αθώες όσο έχουμε μάθει να πιστεύουμε.

Όλα τα προϊόντα περιποίησης κεφαλής, κάνουν μεν τα μαλλιά μας πιο υγιή και λαμπερά, ταυτόχρονα όμως επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον με τις χημικές ενώσεις που περιέχουν. Αν, λοιπόν, θέλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι οικολόγοι και να κάνουμε όντως ότι περνά από το χέρι μας για να προστατεύουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, και όχι να μένουμε στα λόγια, γιατί να μην ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας σαμπουάν και μαλακτικά;

Με τη χρήση αγνών, οργανικών υλικών, μπορούμε να φτιάξουμε το καλύτερο σαμπουάν και την πιο αποτελεσματική μαλακτική κρέμα, αρκεί να το δοκιμάσουμε. Παρακάτω σας δίνουμε δύο οικολογικές συνταγές, μία για σαμπουάν και μία για μαλακτικό, που θα κάνουν θαύματα στα μαλλιά σας και δεν θα αποτελέσουν απειλή για το περιβάλλον. Δοκιμάστε τις και δείτε τη διαφορά.

Σαμπουάν από χαμομήλι

1 κούπα φρέσκο ή αποξηραμένο χαμομήλι
¾ κούπας βραστό νερό
3κ.σ. νιφάδες σαπουνιού
1κ.σ. γλυκερίνη

Βάλτε το χαμομήλι σε ένα μπολ με βραστό νερό και αφήστε το για 15 λεπτά. Σουρώστε το σε ένα άλλο μπολ. Καθαρίστε το πρώτο μπολ και ανακατέψτε μέσα του το σαπούνι και το ζεστό νερό που σουρώσατε. Αφήστε το μείγμα λίγο να «σταθεί» μέχρι να μαλακώσει το σαπούνι και έπειτα προσθέστε τη γλυκερίνη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε το μείγμα σε μπουκάλι και διατηρήστε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Φρουτένιο μαλακτικό

1 αβοκάντο, καθαρισμένο και λιωμένο
1 κούπα γάλα καρύδας

Ανακατέψτε το αβοκάντο με το γάλα καρύδας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και παχύρευστο μείγμα. Περάστε το μείγμα στα μαλλιά σας με τη βοήθεια μιας χτένας, αφήστε το για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.