Βάλτε πλυντήριο χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον

Βάλτε πλυντήριο χωρίς να επιβαρύνετε το περιβάλλον

Tips για πιο «πράσινο» πλύσιμο ρούχων

Κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο που πλένατε μέχρι σήμερα μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και νερό, αλλά και να επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των αγαπημένων σας ρούχων.

1)Ελέγχετε τη θερμοκρασία
Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το πλύσιμο των ρούχων σε υψηλές θερμοκρασίες απαιτεί περισσότερη ενέργεια, προκειμένου να ζεσταθεί το νερό. Για την ακρίβεια, το 90% του κόστους της κάθε πλύσης προέρχεται ακριβώς από εκεί. Εάν είστε σε θέση να απομακρύνετε κάποιους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα σας, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, εκτός από το καλό που θα κάνετε στο περιβάλλον, θα δείτε μεγάλη διαφορά και στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

2)Μάθετε να «διαβάζετε» τα σύμβολα
Όλα αυτά τα μικρά σύμβολα, στις ετικέτες των ρούχων που δεν ξέρουμε τι σημαίνουν έχουν , στην πραγματικότητα, συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης. Μας δείχνουν τον τρόπο που τα ρούχα μας πρέπει να πλυθούν, να στεγνώσουν και να σιδερωθούν. Μαθαίνοντας να τα διαβάζουμε σωστά χρησιμοποιούμε, στο πλύσιμο, όση ακριβώς ενέργεια χρειάζεται το κάθε ρούχο, χωρίς να γίνονται σπατάλες.

3)Αναβαθμίστε το πλυντήριό σας
Αν δεν είστε σε θέση να αντικαταστήσετε το παλιό σας πλυντήριο με ένα καινούργιο, υψηλότερης ενεργειακής τάσης, που μεσοπρόθεσμα θα κάνει απόσβεση του ποσού αγοράς του, αφού η διαφορά στην κατανάλωση της ενέργειας θα είναι τεράστια, φροντίστε να γεμίζετε τον κάδο του σε κάθε πλύση. Περιμένετε να συγκεντρωθούν αρκετά ρούχα που να γεμίζουν, μεν τον κάδο, αφήνοντας, όμως ένα περιθώριο ώστε αυτά να περιστρέφονται μαζί του για να καθαρίσουν επαρκώς.