Τα λάθη που κοστίζουν στη φύση και στην τσέπη μας

Τα λάθη που κοστίζουν στη φύση και στην τσέπη μας

Πώς θα τα αποφύγουμε

Το να μην προσέχουμε το περιβάλλον κάνει, πολλές φορές, τις καθημερινές μας συνήθειες να μας κοστίζουν πολύ περισσότερο επηρεάζοντας, έτσι, και την τσέπη μας. Ακολουθούν κάποιες από τις συνηθέστερες «ακριβές» συνήθειες που μπορούμε να αποφύγουμε.

Το να μην χρησιμοποιούμε μέσα μαζικής μεταφοράς: Ακόμα ι αν είστε ορκισμένες οδηγοί, προσπαθείστε, κάποιες φορές, να μετακινήστε με λεωφορείο, μετρό, ηλεκτρικό ή τρόλλεϋ. Όσο λιγότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρομους, τόσο χαμηλότερα θα είναι και τα ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα. Έτσι, εκτός από οικονομία στη βενζίνη θα συμβάλλετε θετικά και στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα ακόμα όφελος από τη χρήση ΜΜΜ είναι και ότι αυτή συμβάλλει και στη μείωση βάρους.

Δεν βγάζετε τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείτε: Αυτό σημαίνει ότι, και όταν είναι «κλειστές», οι συσκευές εξακολουθούν να καταναλώνουν ενέργεια. Το μέσο σπιτικό ξοδεύει, ετησίως, περίπου 200 ευρώ επιπλέον από αυτού του είδους την κατανάλωση. Μία καλή λύση είναι τα πολύπριζα που έχουν και διακόπτη. Συνδέστε όλες σας τις συσκευές εκεί, και αναβοσβήνετε τον διακόπτη όταν χρειάζεται.

Παραγγέλνετε συνέχεια delivery στο γραφείο: Τρώγωντας, καθημερινά, απέξω, όχι μόνο ξοδεύετε χρήματα, αλλά συμβάλλετε στην αύξηση των ρύπων- σκεφτείτε, μόνο, τις συσκευασίες των delivery που πετάτε καθημερινά. Ετοιμάστε μόνες τα γεύματά σας για τη δουλειά παίρνοντας, μαζί σας, το γνωστό «ταπεράκι»- κατά προτίμηση ένα από γυαλί που θα πλένετε καθημερινά, είναι η καλύτερη επιλογή.