3 τρόποι να κάνετε το γραφείο σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον

3 τρόποι να κάνετε το γραφείο σας πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να κάνουν την μεγάλη αλλαγή για το περιβάλλον

Μήπως είναι καιρός να πετάξετε (υπεύθυνα) τον παλιό σας εξοπλισμό από το γραφείο σας και να μπείτε σε μία νέα εποχή οργανωμένου και φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής; Εάν ο χώρος δουλειάς σας βρίσκεται στο σπίτι, είναι πολύ εύκολο να αλλάξετε κάποιες από τις συνήθειές σας, ενώ, ακόμα και στο γραφείο, με λίγη περισσότερη προσπάθεια, μπορείτε να θέσετε το σωστό παράδειγμα για τοςυ συνεργάτες σας. Άλλωστε, κατά πάσα πιθανότητα, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας το περνάτε στη δουλειά. Γιατί να μην βοηθήσετε λίγο και το περιβάλλον, όσο βρίσκεστε εκεί;

1) «Σκοτώστε» τα βαμπίρ της ενέργειας
Και όταν λέμε βαμπίρ, εννοούμε τις συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν είναι κλειστές. Μπορείτε να τις βγάζετε από την πρίζα, αν δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε ή, απλά, να αγοράσετε ένα πολύπριζο με ανεξάρτητο διακόπτη, τον οποίο θα ανάβετε και θα σβήνετε, κάθε φορά που φτάνετε ή φεύγετε από το γραφείο σας.


2) Ανακυκλώστε κινητά και παλιούς υπολογιστές
Μην πετάτε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε πια στα σκουπίδια. Βρείτε τους ειδικούς κάδους για ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και κάντε ένα κόπο να τις πάτε μέχρι εκεί. Για συσκευές που λειτουργούν ακόμα, αλλά για κάποιο λόγο δεν χρησιμοποιείτε πια, η καλύτερη λύση είναι να τις χαρίσετε σε κάποιον που τις έχει ανάγκη.


3) Προσοχή στα μελάνια του εκτυπωτή
Επίσης πρέπει να προσέχετε αφού, οι άδειες συκσευασίες μελανιού έχουν κατάλοιπα χημικών τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο κακό στην Γη. Οπότε, το να τα πετάξουμε στα σκουπίδια ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση. Και αυτά υπάρχουν σημεία όπου μπορούν να πεταχτούν (όπως συμβαίνει και με την ανακύκλωση μπαταριών, για παράδειγμα) χωρίς να προκαλέσουν κακό στο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα:
Μία βιοδιασπώμενη οδοντόβουρτσα που βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη
Αυτές είναι οι σημαντικότερες πηγές πρασίνου, για περίπατο στην Αθήνα!
Εταιρεία κατασκευάζει σπίτια από... σκουπίδια!