H Coca-Cola και η Amita Motion για τη διάσωση του περιβάλλοντος: Ανακύκλωσαν 2,7 τόνους απορριμάτων

Γωγώ Φούντα
H Coca-Cola και η Amita Motion για τη διάσωση του περιβάλλοντος: Ανακύκλωσαν 2,7 τόνους απορριμάτων

Η οικολογική δράση των δύο μεγάλων εταιρειών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς!

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αποδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια, τον σεβασμό της προς το περιβάλλον, υλοποιώντας, με συνέπεια, περιβαλλοντικά προγράμματα και στοχεύοντας η διεξαγωγή των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων να γίνεται με τρόπο που να περιορίζει τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion 2013, η Coca- Cola Τρία Έψιλον με την Amita Motion για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε την περιβαλλοντική ενέργεια «Γεμίζουμε τον Πλανήτη με Θετική Ενέργεια», αναδεικνύοντας την ανακύκλωση ως την πλέον σημαντική περιβαλλοντική δράση της καθημερινότητας όλων μας!

Η Αmita Motion, για μια ακόμα χρονιά, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει για την αξία της ανακύκλωσης 60.000 νέους, που παρακολούθησαν την Ημέρα Θετικής Ενέργειας στην Αθήνα, τοποθετώντας ειδικά σηματοδοτημένους κάδους σε διάφορα σημεία του Ο.Α.Κ.Α. και προτρέποντας το κοινό, μέσω ενημερωτικών και διαδραστικών ενεργειών, να τους χρησιμοποιεί για την απόθεση των απορριμμάτων.

Τα αποτελέσματα, και φέτος, ήταν εντυπωσιακά, καθώς:

-Συλλέχθηκαν 2,7 τόνοι απορριμμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.)

-Ανακυκλώθηκε το 78% του όγκου των απορριμμάτων που συλλέχθηκαν

-Αντισταθμίστηκαν περίπου 38,6 τόνοι CO2, στηρίζοντας το έργο προστασίας κλίματος "Electricity from Biogas in Papua New Guinea", σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό myClimate.

Η διοργάνωση Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion αποτελεί μια από τις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον εκδηλώσεις μαζικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, καθώς κατά τα τελευταία χρόνια πετυχαίνει, διαρκώς, να μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Amita Motion εξελίσσουν την εταιρική κοινωνική τους υπευθυνότητα μέσω δράσεων με άμεσο αποτέλεσμα: για μια ακόμα χρονιά και ιδιαίτερα στις μέρες μας που η προστασία του περιβάλλοντος γίνεται όλο και πιο επιτακτική, οι 60.000 νέοι που παρακολούθησαν την διοργάνωση από κοντά παρέμειναν ενεργοί μέτοχοι σε θέματα και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, υιοθετώντας μια περιβαλλοντικά φιλική συμπεριφορά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της Ημέρας Θετικής Ενέργειας 2013 υπολογίστηκε το «ανθρακικό αποτύπωμα» για την υλοποίηση της εκδήλωσης στην Αθήνα. Η μελέτη στηρίχτηκε στο διεθνώς αναγνωρισμένο Greenhouse Gas Protocol Corporate Standar.

-Το πρόγραμμα «Electricity from Biogas in Papua New Guinea», χρησιμοποιώντας μια νέα μορφή επεξεργασίας των λυμάτων, βοηθάει να αποφευχθεί η διάχυση μεθανίου στην ατμόσφαιρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκπέμπονται λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, το βιοαέριο που παράγεται από το μεθάνιο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Τα περισσότερα από τα απορρίμματα που ανακυκλώθηκαν στη φετινή διοργάνωση ήταν Tetrapak συσκευασίες Amita Motion και ένα μεγάλο ποσοστό χαρτόνι. Για την ανακύκλωση των τόνων αποβλήτων εκπέμφθηκαν 1,71 τόνοι αερίων του θερμοκηπίου.

-Συνολικά συλλέχτηκαν προς ανακύκλωση 2.708 κιλά αποβλήτων. Ένας τόνος ανακυκλωμένο χαρτί σώζει: 13 δέντρα, 2,5 βαρέλια λάδι, 4.100kW ενέργεια, 4 κυβικά μέτρα χωματερής και 31.780 λίτρα νερό.