Φτιάξτε τη δική σας, οικολογική, λακ!

Γωγώ Φούντα
Φτιάξτε τη δική σας, οικολογική, λακ!

Προστατεύστε το περιβάλλον και γλιτώστε χρήματα

Θα έχετε πιθανότατα ακούσει περί ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τρύπας του όζοντος και όλα αυτά τελοσπάντων που απειλούν την ευημερία του πλανήτη και κατ' επέκταση τη δική μας! Σίγουρα το μεγαλύτερο κακό το κάνουν εργοστάσια, πετρελαιοφόρα και όλα τα συναφή, αλλά πώς θα αντιδρούσατε αν σας λέγαμε ότι ακόμα και ο καθένας μας χωριστά, και πιο συγκεκριμένα η καθεμία μπορεί με τον τρόπο της να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος;

Ας πάρουμε λοιπόν το πιο απλό και για τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών καθημερινό προιόν, που δεν είναι άλλο από το σπρέι μαλλιών ή αλλιώς λακ! Ναι μπορεί εσείς να κάνετε 2 αθώους ψεκασμούς πριν βγείτε από το σπίτι, αλλά καλώς ή κακώς οι ψεκασμοί αυτοί είναι αρκετοί για να κάνουν το... κακό! Θέλετε λοιπόν να προστατεύσετε με τον τρόπο σας το περιβάλλον, και φυσικά να γλιτώσετε χρήματα; Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό σπρέι μαλλιών, το οποίο χαρίζει λάμψη και εγγυημένο κράτημα στα χτενίσματά σας. Θα χρειαστείτε απλά υλικά που πιθανόν ήδη έχετε. Ρίξτε μια ματιά στη συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα καυτό νερό

1,5 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (μαύρη ή λευκή)

10-15 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, μέντας, λεμονιού και δενδρολίβανου (που βοηθά στη θρέψη των μαλλιών) ή ό, τι έλαιο εσείς προτιμάτε!

Ένα άδειο μπουκαλάκι σπρέι

Παρασκευή:

Ρίξτε τη ζάχαρη στο ζεστο νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε λίγο το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε τα έλαια. Ανακατέψτε και το σπρέι σας είναι έτοιμο! Τέλος, ρίξτε το προσεκτικά στο ειδικό μπουκαλάκι!

Προσοχή: Ρίξτε λίγη ποσότητα στα μαλλιά σας γιατί το προιόν είναι αρκετά δυνατό. Και για όσους φοβούνται την προσέλκυση εντόμων, σας βεβαιώνουμε ότι αποδεδειγμένα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη:

Φτιάξε μόνη σου: Οικολογικό γενικό καθαριστικό για όλο το σπίτι

Tips για να φροντίζετε τα φυτά σας με οικολογικό τρόπο