4 διαφορετικές χρήσεις του σφουγγαριού πιάτων που σίγουρα δεν γνώριζες!

4 διαφορετικές χρήσεις του σφουγγαριού πιάτων που σίγουρα δεν γνώριζες!

Μήπως να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς μόνο για να πλένεις πιάτα;

Μέσα σε κάθε σπίτι υπάρχει πληθώρα αντικειμένων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για πολλαπλούς λόγους. Ωστόσο, λίγο η έλλειψη φαντασίας και λίγο η περιορισμένη ενημέρωση, δεν μας καθιστά ικανές να το αντιληφθούμε. Ένα από αυτά τα αντικείμενα είναι και το σφουγγάρι των πιάτων. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να το χρησιμοποιείς για έναν και μόνο λόγο, όμως εδώ σου έχουμε και κάποιες εναλλακτικές χρήσεις του, που θα σου λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια σε καθημερινά οικιακά προβληματάκια.


1.Διώξε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σου:
Ξεχάστηκες, πέρασαν οι μέρες, και χάλασε το φαγητό στο ψυγείο σου; Άφησες τα φρούτα μέχρι να σαπίσουν ή έβαλες ένα πιάτο με φαγητό με αποτέλεσμα να πάρει μυρωδιά όλο σου το ψυγείο; Μην άγχεσαι, δεν είσαι η μόνη και φυσικά υπάρχει αποτελεσματική λύση. Απλά, βούτηξε ένα καθαρό σφουγγάρι σε διάλυμα μαγειρικής σόδας με νερό και άφησέ το στο ψυγείο για μερικές ώρες. Τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή.


2.Διατήρησε την υγρασία στις γλάστρες σου:
Εντάξει, δεν θέλουμε να σε κάνουμε να πιστέψεις πως με το κόλπο αυτό θα γλιτώσεις μια και καλή από το βασανιστικό πότισμα των φυτών σου, αλλά μπορείς να διατηρήσεις την υγρασία τους για περισσότερο χρονικό διάστημα με το εξής πανεύκολο tip: Τοποθέτησε στον πάτο της γλάστρας ένα σφουγγάρι πιάτων. Αυτό θα καταφέρει να κρατήσει το περιττό νερό, που το φυτό αποβάλλει όταν το ποτίζεις (και σε άλλη περίπτωση θα έπεφτε στο πιάτο πηγαίνοντας... χαμένο).


3.Μείωσε την υγρασία των λαχανικών ψυγείου:
Είναι γεγονός πως τις περισσότερες φορές αποθηκεύεις τα λαχανικά σου στο ψυγείο, αφήνοντάς τα μέσα στις σακούλες που τα αγόρασες. Ωστόσο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φυλακίζεται εκεί η υγρασία και τα λαχανικά σου να σαπίζουν πολύ γρηγορότερα. Λάβε δράση λοιπόν, και βάλε μέσα στη σακούλα ή το συρτάρι που τα έχεις τοποθετήσει ,ένα σφουγγάρι. Αυτό θα καταφέρει να απορροφήσει όλη την υγρασία και θα αποτρέψει τη δημιουργία μούχλας.


4.Παράτεινε τη ζωή του σαπουνιού χεριών:
Τοποθέτησε το σαπούνι σου πάνω σε ένα σφουγγάρι και όχι στην ειδική βάση του. Αυτό θα καταφέρνει να απορροφά το περιττό νερό κάθε φορά που το βρέχεις, με αποτέλεσμα το σαπούνι να μην διαλύεται τόσο εύκολα και γρήγορα. Μπορεί να μην είναι διακοσμητικά... αποδεκτό, όμως θα καταφέρεις να κρατήσεις το σαπούνι σου σχεδόν το διπλάσιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε ακόμη:

Οικονομική θέρμανση: 9 έξυπνοι τρόποι να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό

Αποτρίχωση: Βρήκαμε την πιο εύκολη και οικονομική μέθοδο