Σου αρέσουν τα λουλούδια; Δες πώς θα τα κρατήσεις φρέσκα για καιρό

Ερμιόνη Σαρρή
Σου αρέσουν τα λουλούδια; Δες πώς θα τα κρατήσεις φρέσκα για καιρό

Tips για μυρωδάτα σπίτια

Γεμίζουν το σπίτι και την καρδιά σου χρώμα. Το άρωμά τους σου φτιάχνει τη διάθεση και για αυτό δεν πρέπει να λείπουν στιγμή από τη ζωή σου. Στολίζουν το κομοδίνο σου, την τραπεζαρία ή ακόμη και το μπάνιο σου. Λευκά, ροζ ή και κίτρινα θέλεις να τα απολαμβάνεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτά όμως δε σου κάνουν το χατίρι, αφού μένουν μόνο λίγες ημέρες στο βάζο και ύστερα μαραίνονται. Για αυτό, λοιπόν, βρήκαμε για εσένα μερικά tips για να τα κρατήσεις ζωντανά για καιρό. Η μυρωδιά τους δε θα χαθεί στιγμή από τους χώρους του σπιτιού σου και εσύ θα απορείς για το πόσο όμορφα είναι.

d0c3970e3f112662fef8f546f8e50697

Ασπιρίνη η θαυματουργή: Μπορεί να συνηθίζεις να τη βγάζεις από το συρτάρι κάθε φορά που έχεις πονοκέφαλο ή πυρετό, αλλά αυτή τη φορά θα τη χρησιμοποιήσεις και για έναν ακόμη λόγο. Αφού τη σπάσεις στο γουδί (μπορείς να το κάνεις και πιέζοντάς την με ένα κουτάλι), ρίξε τη σκόνη μέσα στο βάζο. Τα λουλούδια σου θα μείνουν μερικές ημέρες ακόμη... μυρωδάτα.

Δείξτους φροντίδα: Μπορεί αρχικά να ενθουσιάστηκες, αλλά οι μέρες πέρασαν και δεν τους έχεις αλλάξει ούτε το νερό. Όπως και εσύ, έτσι και τα άνθη σου θέλουν αναζωογόνηση και... ενυδάτωση. Άλλαξέ τους το νερό, κατά προτίμηση ρίξε μέσα στο βάζο παγωμένο νερό και κόψε τα κοτσάνια τους διαγώνια. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφήσουν μεγαλύτερη ποσότητα νερού και έτσι θα στολίζουν το σπίτι σου περισσότερες ημέρες.

Ξύδι με ζάχαρη: Το μαγικό αναζωογονητικό μείγμα των λουλουδιών σου κρύβεται στην ... κουζίνα. Πριν τα τοποθετήσεις μέσα στο βάζο, ρίξε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μερικές σταγόνες ξυδιού. Ανακάτεψέ τα καλά και ύστερα μπορείς να τα θαυμάζεις άφοβα.

Διαβάστε ακόμα:

Απολυμάνετε το σφουγγαράκι της κουζίνας με αυτές τις δύο απλές συνταγές!

Λύστε 5 καθημερινά σας προβλήματα χρησιμοποιώντας απλώς μια εφημερίδα!