Αυτοί είναι οι τρόποι να πλύνετε σωστά τα ρούχα του μωρού σας (και όχι μόνο), χωρίς κόπο!

Δέσποινα Καμπούρη
Αυτοί είναι οι τρόποι να πλύνετε σωστά τα ρούχα του μωρού σας (και όχι μόνο), χωρίς κόπο!


Θυμάμαι πριν γεννήσω όλες τις φίλες μου να με βομβαρδίζουν με συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των ρούχων του μωρού μου. Μπορεί να σας είναι δύσκολο να το πιστέψετε, όμως πραγματικά το τελευταίο πράγμα που είχα σκεφτεί πριν τον τοκετό ήταν το πώς θα πλύνω τα ρούχα της μικρής μου. Μεγάλο λάθος! Χρόνος δεν υπάρχει, δεν ξέρεις τι δουλειά να πρωτοκάνεις και το μόνο που σου λείπει είναι να κάνεις... μπουγαδοεπανάσταση!


Το δέρμα του μωρού μας ευαίσθητο και απαλό γι' αυτό χρειάζεται διαφορετική και ιδιαίτερη φροντίδα! Παιδικές αλλεργίες μπορεί να ταλαιπωρήσουν το παιδί αν δεν είστε εξαιρετικά προσεκτικές στη φροντίδα των ρούχων του! Αλλά και για τους μεγάλους είναι πολύ σημαντική η σωστή πλύση – το μωρά είναι πάντα η αφορμή.


Σας παραθέτω κάποιους «χρυσούς κανόνες» για το αποτελεσματικό πλύσιμο των μωρουδιακών σας αλλά και των παιδικών ρούχων:


1. Πλένουμε κάθε καινούργιο ρούχο που αγοράζουμε πριν το φορέσει το μωρό μας, όσο καθαρό και φρεσκοπλυμένο κι αν φαίνεται.
2. Στην αγορά θα βρείτε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται ακριβώς στην ηλικία του μωρού σας. Θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένα.
3. Πλένετε χωριστά τα δικά σας ρούχα από τα ρούχα του μωρού. Όσο χρονοβόρα κι αν είναι αυτή η διαδικασία, είναι πολύ σημαντική για το μωρό, και το ιδανικό θα ήταν να πλένουμε τα ρούχα του ξεχωριστά μέχρι και την ηλικία των 7 ετών. Παρ' όλα αυτά, αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο, θα σας προτείναμε να τα τοποθετήσετε σε μια ειδική θήκη ή σε μια μαξιλαροθήκη για να τα προστατέψετε από τη φθορά που μπορεί να προκληθεί μέσω της τριβής με τα υπόλοιπα ρούχα.
4. Χρησιμοποιήστε τη σωστή δόση απορρυπαντικού, σύμφωνα με τον πίνακα δοσολογίας που, συνήθως, βρίσκεται στο πίσω μέρος του απορρυπαντικού. Το να προσθέσουμε μεγαλύτερη δόση απορρυπαντικού δεν σημαίνει ότι τα ρούχα θα καθαρίσουν καλύτερα. Αντιθέτως, μπορεί να μην ξεβγαλθούν καλά, με αποτέλεσμα να μείνουν κατάλοιπα στα υπόλοιπα ρούχα.
5. Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μαλακτικό που χρησιμοποιείτε για τα δικά σας ρούχα, γιατί έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που προκλήθηκε αλλεργία σε μωρά. Αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε και μαλακτικό, θα σας προτείναμε ένα μαλακτικό ειδικό για τα μωρά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η χρήση του είναι προαιρετική.
6. Επιλέξετε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 40 βαθμούς Κελσίου και ξέβγαλμα 3-4 φορές, για να μην μείνουν υπολείμματα από το απορρυπαντικό πάνω στα ρούχα.
7. Σιδερώνετε απαραιτήτως τα ρούχα του μωρού για να αποστειρωθούν με τη δύναμη του ατμού. Ειδικά αν τα έχετε κρεμάσει σε κάποια απλώστρα στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας, το σίγουρο είναι ότι θα γεμίσουν σκόνη και μικρόβια, που μόνο με το σιδέρωμα θα εξοντωθούν.
8. Όταν σιδερώνουμε, τα ρούχα του μωρού, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και να φύγει κάποια πιθανή υγρασία που έχουν από το ατμοσίδερο, πριν τα τακτοποιήσουμε σε συρτάρια και σε ντουλάπια.
9. Προσέχουμε για να έχουμε, και στην περίπτωσή μας για να μην έχουμε δερματικές παθήσεις και ερεθισμούς στο δέρμα του μωρού. Γι' αυτό τον λόγο προτιμάμε μόνο βαμβακερά ρούχα για το μωρό μας.
10. Όταν, λοιπόν, φτάσει η ώρα του πλυσίματος, το πρώτο βήμα είναι να διαβάσουμε προσεκτικά τις ετικέτες του ρούχου για να δούμε πώς θα πρέπει να πλύνουμε κάθε ένα απ' αυτά. Εννοείται ότι, όπως και στα υπόλοιπα ρούχα μας, προσέχουμε να μην πλύνουμε στο πλυντήριο αυτά που η ετικέτα τους δεν το επιτρέπει.
11. Και μια τελευταία συμβουλή: Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και στη διατροφή του εντάσσονται και άλλες τροφές, εκτός από το γάλα, είναι λογικό να λερώνεται περισσότερο. Για να εξαφανίσετε, λοιπόν, τους επίμονους λεκέδες από τα ρούχα του, μπορείτε ν' αυξήσετε ελαφρώς τη θερμοκρασία πλύσης και να επιλέγετε και πρόπλυση των ρούχων.


Βεβαίως δε θα μπορούσα να παραλείψω κάτι σημαντικό: Κόβουμε πάντα τα καρτελάκια και τις ετικέτες από τα ρούχα των παιδιών. Σκεφτείτε πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η φαγούρα που προκαλεί μία χάρτινη ετικέτα πίσω από τον αυχένα του παιδιού... Και ιδίως όταν είναι μωρό που δεν μπορεί να ξυστεί ή να εκφράσει τη δυσφορία του!


Και επειδή ο χρόνος όλων μας είναι χρήμα, θέλω να ενημερώσω όλες εσάς τις καλές μου φίλες – μανούλες, για μία εκδήλωση που όμοιά της πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει και θα φέρει... Μπουγαδοεπανάσταση! Πιστεύεις κι εσύ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βάλεις όλα τα χρωματιστά σε μία πλύση; Και χωρίς να σηκωθείς από τον υπολογιστή σου; Και κερδίζοντας πλούσια δώρα;


Το αγαπημένο μας NEOMAT έρχεται να μας τα ανατρέψει όλα και θα τα βιώσουμε όλα μαζί πολύ σύντομα μέσω live streaming από το Εμπορικό Κέντρο AVENUE!


Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή στο https://apps.facebook.com/mpougadoepanastasi/ και stay tuned!!!

gallery neomat d080d

Πηγή: Mothersblog