Περίσσεψαν αυγά από το πασχαλινό τραπέζι; Τέλειες ιδέες για να μην πάνε… χαμένα!

Περίσσεψαν αυγά από το πασχαλινό τραπέζι; Τέλειες ιδέες για να μην πάνε… χαμένα!

Γιατί δεν πετάμε τίποτα!

Το βράδυ της Ανάστασης και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ένα είναι το μόνο σίγουρο: Το παρακάναμε με το φαγητό! Μαγειρίτσα, αρνί, κοκορέτσι, τσουρέκι, κουλουράκια... του δώσαμε και κατάλαβε. Αγαπημένο μας έθιμο; Μα φυσικά το τσούγκρισμα των αυγών.


Αν για μία ακόμη φορά βάψατε πολύ περισσότερα αυγά από όσα έπρεπε και το πασχαλινό σας καλαθάκι είναι ακόμα γεμάτο, διαβάστε τα tips μας και κλέψτε ιδέες για το πώς να τα αξιοποιήσετε έξυπνα.

Λύση 1η: Σάντουιτς
Κόψτε το αυγό σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις μέσα σε ένα μαλακό ψωμάκι. Προσθέστε τα υλικά που σας αρέσουν (τυρί, ντομάτα, αγγούρι, μαγιονέζα, γαλοπούλα, μαρούλι) και απολαύστε το! Τόσο απλά και γρήγορα, θα έχετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μια γρήγορη επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Λύση 2η: Σαλάτα
Κόψτε το αυγό σε κυβάκια ή λεπτές φέτες και προσθέστε το στη σαλάτα σας. Συνδυάζεται άψογα με όλα τα υλικά και χαρίζει έξτρα γεύση ακόμη και στην πιο... αδιάφορη σαλάτα!

Λύση 3η: Burrito
Αξιοποιήστε τα αυγά που έχουν περισσέψει, προσθέτοντάς τα στο πρωινό σας burrito. Tριμμένο τυρί, γαλοπούλα, λαχανικά, μαγιονέζα ή μουστάρδα θα ολοκληρώσουν το νόστιμο και γρήγορο γεύμα σας.

Λύση 4η: Deviled eggs
Κόψτε τα αυγά κατά μήκος και αφαιρέστε τους κρόκους. Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τους κρόκους μαζί με λίγη μαγιονέζα, μουστάρδα, βαλσάμικο και πάπρικα, μέχρι να μετατραπούν σε λεία πάστα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και έπειτα με ένα κορνέ γεμίστε τα κενά του αυγού (στα οποία πριν υπήρχε ο κρόκος). Απολαύστε τη λιχουδιά αυτή συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού και θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Διαβάστε ακόμα

Τips για να «ανοίξετε» τα παπούτσια σας πριν σας «χτυπήσουν»!

Έξυπνα μαγειρικά τρικ που θα σας ενθουσιάσουν!