Πεντακάθαρος και αστραφτερός νεροχύτης με αυτά τα tips!

Πεντακάθαρος και αστραφτερός νεροχύτης με αυτά τα tips!

Aκολουθήστε τα

Αναμφίβολα ο νεροχύτης της κουζίνας χρησιμοποιείται περισσότερο από καθετί άλλο μέσα στο σπίτι. Πόσες φορές την ημέρα πλένετε κάτι σε αυτόν; Από πιάτα και τηγάνια μέχρι φρούτα, κρέας, ψάρια κ.α. Μέσα, λοιπόν, στον νεροχύτη κρύβονται πολλά μικρόβια, τα οποία φυσικά δεν εξολοθρεύονται ρίχνοντας απλώς και ξεπλένοντάς τον με νερό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θα πρέπει να τον περιποιούμαστε καλύτερα.

starck-k-kitchen-sink-duravit-0 4de89

Πάμε να δούμε βασικά tips για αστραφτερό και πεντακάθαρο νεροχύτη:


- Aφού πλύνετε τα πιάτα και γενικότερα ό,τι άλλο άπλυτο έχετε μέσα στο νεροχύτη, φροντίστε στο τέλος να τον περάσετε με απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό. Τρίψτε τον με ένα πανάκι και ξεπλύνετέ τον καλά. Τέλος, μην αφήσετε τα νερά μέσα, σκουπίστε τα με ένα άλλο καθαρό πανάκι και μαζέψτε με αυτό τυχόν υπολείμματα.
- Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τρίψτε την επιφάνειά του χρησιμοποιώντας ένα δραστικό κρεμώδες καθαριστικό!
- Το σιφόνι είναι πηγή μικροβίων, για αυτό μην ξεχνάτε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να ρίχνετε σε αυτό αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας και καυτού νερού. Με αυτόν τον τρόπο θα εξολοθρεύσετε τα μικρόβια στη στιγμή.
- Αν τα άλατα επιμένουν, τότε ρίξτε μέσα στο νεροχύτη σας αρκετή ποσότητα λευκού ξιδιού συνοδεία λίγου αλατιού. Τρίψτε το νεροχύτη σας με ένα πανάκι και έπειτα ξεπλύνετέ τον με δροσερό νερό!

Διαβάστε ακόμα

3 πανεύκολες συνταγές για να μοσχοβολά το σπίτι σας όλη μέρα!

7 χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων που σίγουρα θα σου λύσουν τα χέρια!