10 εναλλακτικές χρήσεις του λεμονιού που θα σας «λύσουν» τα χέρια

10 εναλλακτικές χρήσεις του λεμονιού που θα σας «λύσουν» τα χέρια

Είναι πραγματικά θαυματουργό!

Αν νομίζατε πως το λεμόνι σας είναι χρήσιμο μόνο στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική πλανάστε, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί και για ένα σωρό άλλους σκοπούς. Πάμε να δούμε 10 σημαντικές του χρήσεις:


1. Περάστε τα ασημικά σας με μια στυμμένη λεμονόκουπα και χαρίστε τους τη χαμένη τους λάμψη.
2. Εξαφανίστε τα άλατα από τους νεροχύτες και τις βρύσες σας τρίβοντας απλώς τα σημεία αυτά με μία στυμμένη λεμονόκουπα.
3. Λευκότερα λευκά με χυμό λεμονιού. Πώς; Μουλιάζοντας απλώς τα ρούχα σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και τρεις κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
4. Απολυμάνετε την επιφάνεια κοπής με φυσικό τρόπο. Ρίξτε λίγο λεμόνι πάνω σε αυτή και έπειτα τρίψτε την μια φλούδα λεμονιού. Αφήστε το λεμόνι να δράσει όλο το βράδυ.
5. Απαλλαχτείτε από την θαμπή και κίτρινη όψη των νυχιών σας δοκιμάζοντας απλώς αυτή τη συνταγή: Ανακατέψτε λίγο ελαιόλαδο με χυμό λεμονιού και τρίψτε με αυτό τα νύχια σας.

shutterstock 120864835 d70ff


6. Κακή αναπνοή τέλος με λεμόνι. Κάνετε απλώς γαργάρες και δείτε άμεσα τη... διαφορά.
7. Το ρύζι σας δε θα λασπώσει ξανά αν απλώς ρίξετε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα (εννοείται όσο το νερό βράζει).
8. Τραγανό μαρούλι με ένα μόνο τρικ; Γίνεται! Ρίξτε τα φύλλα μαρουλιού σε ένα μπολ το οποίο και θα έχετε γεμίσει με δροσερό νερό και χυμό από μισό λεμόνι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για περίπου μία ώρα. Θα είναι σα να τα έχετε μόλις πάρει από τον μανάβη.
9. Νικήστε τις δυσάρεστες μυρωδιές του ψυγείου ποτίζοντας απλώς δύο-τρία κομματάκια βαμβάκι με λίγο χυμό λεμονιού και τοποθετώντας τα στα ράφια και στα συρταράκια του ψυγείου. Αφήστε τα όλο το βράδυ και αφαιρέστε τα το πρωί. Τόσο απλά και ανέξοδα το λεμόνι θα απορροφήσει τις μυρωδιές.
10. Αφαιρέστε τη μούχλα από τα ρούχα τρίβοντας απλώς το ύφασμα με ένα μείγμα ένα προς ένα λεμονιού-αλατιού. Επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Διαβάστε ακόμα

Tips για να μειώσετε τα έξοδα του σπιτιού σας

Απολύμανε τα τάπερ σου τώρα: Αυτά τα 2 tips θα σου «λύσουν» τα χέρια

Σαν καινούργια: Τips για να καθαρίσεις τα παπούτσια σου με υλικά που έχεις στο σπίτι σου