10 tips που θα κάνουν τη ζωή σας -μέσα στην κουζίνα- ευκολότερη!

10 tips που θα κάνουν τη ζωή σας -μέσα στην κουζίνα- ευκολότερη!

Για να μην παιδεύεστε άσκοπα

Όσο και να αγαπάτε την μαγειρική, όσο και να σας αρέσει το σπίτι σας και η περιποίησή του, σίγουρα υπάρχουν στιγμές που εκνευρίζεστε με διάφορα πράγματα και θέλετε να τα παρατήσετε και να φύγετε. Τι θα λέγατε να λύναμε σήμερα μερικά εκνευριστικά μικροπροβλήματα;

Παρακάτω θα βρείτε 10 tips που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη:

29sep resize7 de0ea


- Aν οι μπανάνες σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα τότε μην ξεχνάτε με το που τις αγοράζετε να τυλίγετε τα άκρα τους με μια διάφανη μεμβράνη.
- Αν δε θέλετε να μένουν στα τζάμια των παραθύρων σας χνούδια, τότε καθαρίστε τα με φίλτρα καφέ!
- Αν έπεσε πολύ αλάτι μέσα στην κατσαρόλα, μην πετάξετε το φαγητό. Σώστε την κατάσταση ρίχνοντας απλώς μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Θα το απορροφήσει σύντομα.
- Αν το λεμόνι είναι αρκετά σκληρό, τότε πριν το κόψετε κυλήστε το στο τραπέζι πιέζοντάς το με δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλει πιο εύκολα τον χυμό του.
- Αν σπάσατε αυγά στο μπολ και έπεσε μέσα τσόφλι μην ανησυχείτε. Το κόλπο είναι απλό: Χρησιμοποιήστε ένα άλλο κομμάτι από το κέλυφος του αυγού για να σπρώξετε το κομματάκι που έπεσε στο μπολ και... ούτε γάτα ούτε ζημιά!
- Αν κάθε φορά που πάτε να καθαρίσετε μια πιπεριά πετάγονται πάνω σας τα μισά κουκούτσια σας τότε δώστε βάση: Κόψτε πρώτα την ουρά και χαράξτε γύρω-γύρω το κοτσάνι. Έπειτα, κόψτε σε φέτες την πιπεριά από την κορυφή μέχρι κάτω και αφαιρέστε τις ώστε να μείνουν μόνο τα κουκούτσια με το κοτσάνι. Τόσο απλά και εύκολα.
- Αν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σας (μαρούλι, ρόκα κλπ) μαραίνονται γρήγορα τότε δεν έχετε παρά να τα αποθηκεύσετε μέσα σε μια σακούλα τροφίμων στην οποία θα έχετε ήδη τοποθετήσει λίγο χαρτί κουζίνας.
- Αν το κρέας που βράζετε συνεχίζει να είναι αρκετά σκληρό, τότε προσθέστε απλώς στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
- Αν θέλετε το ρύζι να βγει σπυρωτό, ρίξτε απλώς 4 σταγόνες λεμόνι στην κατσαρόλα την ώρα που το βράζετε.
- Αν βράζετε κουνουπίδι και δεν αντέχετε την ενοχλητική μυρωδιά του ρίξτε μέσα στο νερό (πριν αρχίσει να βράζει) μισό λεμόνι με τη φλούδα.