Βρώμικο δάπεδο; Δύο φυσικές συνταγές για να το γυαλίσεις χωρίς χημικά καθαριστικά

Βρώμικο δάπεδο; Δύο φυσικές συνταγές για να το γυαλίσεις χωρίς χημικά καθαριστικά

Καθάρισέ το πανεύκολα με υλικά που έχεις στο σπίτι σου

Μία από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού δεν είναι άλλη από το σφουγγάρισμα. Όταν, δε, το δάπεδο είναι βρώμικο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, καθώς πρέπει να περνάς το ίδιο σημείο πάνω από δύο φορές.


Το no.1 σημείο του σπιτιού που βρωμίζει πιο γρήγορα είναι η κουζίνα. Όλο και κάτι πέφτει κάτω όταν τρως ή μαγειρεύεις, επομένως οι λεκέδες σε αυτό το χώρο είναι συχνό φαινόμενο. Αν δε θες να χρησιμοποιείς διαρκώς χημικά καθαριστικά για να γυαλίσεις τα δάπεδα, τότε ρίξε μια ματιά στις παρακάτω φυσικές συνταγές:

Πάτωμα με πλακάκια ή πέτρα


Θα χρειαστείς:
2 λίτρα νερό, ¼ του φλιτζανιού λευκό ξίδι, ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα, 1 κ.σ υγρό σαπούνι πιάτων


Εκτέλεση: Ρίξε όλα τα υλικά στον κουβά και ανακάτεψε καλά. Αν θες να μυρίζει ο χώρος σου ακόμη πιο όμορφα μπορείς πολύ απλά να ρίξεις στον κουβά μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Είναι έτοιμο!

2e7e9cb2a95e13fd6550012a40c370e7 a5937
1092e5454d5e1dff5bf18acd868dc957 13811

Ξύλινα ή laminate πατώματα


Θα χρειαστείς: Νερό και τρία φακελάκια μαύρο τσάι


Εκτέλεση: Γέμισε το βραστήρα σου με νερό και μόλις βράσει άδειασέ το σε μια λεκάνη και πρόσθεσε μέσα τα φακελάκια μαύρου τσαγιού. Άφησέ τα για περίπου 6-7 λεπτά κι έπειτα αφαίρεσέ τα. Βύθισε μέσα στο διάλυμα το σφουγγαρόπανο και στράγγιξέ το πάρα πολύ καλά. Πέρασε με αυτό το παρκέ σου και θα δεις πώς θα λάμψει στη στιγμή.

Διάβασε ακόμα

Μυρωδιά «κλεισούρας» στα ντουλάπια; Ιδού πώς θα την εξαφανίσεις!

Απαλλάξου από τις τρίχες του κατοικιδίου σου με αυτά τα tips!