Ιδού πώς θα καθαρίσεις την τοστιέρα σου μέσα σε λίγα λεπτά!

Ιδού πώς θα καθαρίσεις την τοστιέρα σου μέσα σε λίγα λεπτά!

Tips για να καταφέρεις να την καθαρίσεις χωρίς φυσικά να γδάρεις τις πλάκες της

Η τοστιέρα είναι η ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη της οικογένειας αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το τοστ είναι το πιο αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων!

Η χρήση, λοιπόν, της τοστιέρας είναι πολύ συχνή, είναι όμως το ίδιο συχνό και το καθάρισμά της; Οι περισσότερες από εμάς δεν την καθαρίζουμε μετά από κάθε χρήση, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πάνω στις πλάκες της υπολείμματα τροφών και λίπη.

Υπάρχει άραγε τρόπος να καθαριστεί άψογα χωρίς να αποκτήσουν οι πλάκες αντιαισθητικά γδαρσίματα από το σφουγγάρι της κουζίνας; Σαφώς και υπάρχει και δεν είναι μόνο ένας! Πάμε να τους δούμε:

variation in sandwich makers 56529


1. Βγάλε τη συσκευή από την πρίζα και όσο είναι ακόμη ζεστή, τοποθέτησε ανάμεσα στις πλάκες δύο βρεγμένα φύλλα χαρτιού κουζίνας. Κλείσε την τοστιέρα κι άφησε το βρεγμένο χαρτί να κάνει τη... δουλίτσα του. Με αυτό το tip θα καταφέρεις να δημιουργήσεις υδρατμούς στις πλάκες, που θα μαλακώσουν τα υπολείμματα τροφών και θα σε βοηθήσουν να τα αφαιρέσεις πανεύκολα. Μετά από λίγα λεπτά, άνοιξε την τοστιέρα σου, βγάλε τα χαρτιά και με ένα πανάκι ή ένα καινούργιο χαρτί κουζίνας αφαίρεσε τυχόν υπολείμματα.


2. Αν τα λίπη ή οι τροφές επιμένουν να παραμένουν κολλημένα πάνω στις πλάκες τότε η λύση είναι η εξής: βρέξε μια μαλακή παλιά οδοντόβουρτσα με ζεστό νερό και τρίψε απαλά με αυτή τα σημεία που θέλεις να καθαρίσεις.

• Αν πάλι έχεις τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες, τότε τα πράγματα είναι πιο απλά για εσένα! Ρίξε τις πλάκες μέσα σε μια λεκάνη την οποία θα έχεις πρώτα γεμίσει με χλιαρό νερό και ελάχιστο πράσινο σαπούνι. Τρίψε ελαφρώς με τα χέρια σου, ξέπλυνε και άφησέ τις να στεγνώσουν πολύ καλά πριν τις τοποθετήσεις και πάλι στη συσκευή. Πριν κάνεις το οτιδήποτε μην ξεχάσεις να διαβάσεις τις οδηγίες χρήσης.


Υ.Γ: Κάποιες πλάκες μπαίνουν και στο πλυντήριο πιάτων. Τσέκαρε προσεκτικά το φύλλο οδηγιών!

Διάβασε ακόμα

Μυρωδιά «κλεισούρας» στα ντουλάπια; Ιδού πώς θα την εξαφανίσεις!

Tips για να μη σαπίζουν γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά μέσα στο ψυγείο!