Περάστε υπέροχο καλοκαίρι με ελάχιστα χρήματα!

Γωγώ Φούντα
Περάστε υπέροχο καλοκαίρι με ελάχιστα χρήματα!

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Ο χειμώνας την εποχή της οικονομικής κρίσης, βγήκε! Και αφού βγήκαμε ζωντανοί από τις χαμηλές θερμοκρασίες και το ελάχιστο πετρέλαιο, λόγω ακρίβειας πάντα, ήρθε το αγαπημένο καλοκαιράκι. Μπορεί να μην έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα, αλλά κακά τα ψέματα το καλοκαίρι θέλει καλοπέραση, βόλτες και ξενύχτια. Ή μάλλον ήθελε, γιατί πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα... Για να πάτε λοιπόν διακοπές και φέτος και να χαρείτε τη θάλασσα και τον ήλιο, θα πρέπει να βγάλετε από το μυαλό σας πολυτέλειες, νησιά και γενικότερα όλα αυτά που κάνατε τα προηγούμενα χρόνια. Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε κάποια tips, πώς να περάσετε καλά στις διακοπές σας με ελάχιστα χρήματα...

Αρχικά, βρείτε ένα κοντινό προορισμό. Υπάρχουν αμέτρητα θέρετρα μισή μόλις ώρα από τις μεγαλουπόλεις που είναι πραγματικά μαγευτικά. Έτσι γλιτώνετε και τα εισιτήρια αλλά και τα έξοδα της βενζίνης. Πολύ σημαντικό είναι να εξασφαλίσετε διαμονή. Αν έχετε κάποιο φίλο που να μπορεί να σας φιλοξενήσει είστε πολύ τυχεροί. Και δεν εννοούμε φυσικά να κάνετε αρμένικη βίζιτα, καθώς καλό θα ήταν να συνεισφέρετε και στα έξοδα του σπιτιού, αλλά και στις δουλειές, προκειμένου να μη γίνετε βάρος. Άλλωστε τις περισσότερες φορές τα εξοχικά προσφέρονται για ύπνο και μπάνιο καθ' ότι όλες τις υπόλοιπες ώρες της μέρας τις περνάτε εκτός σπιτιού.

Όσον αφορά στην παραλία, είναι ακόμα πιο εύκολο να περιορίσετε τα έξοδα. Και ακόμα και αν μία ξαπλώστρα είναι απαραίτητη, δεν είναι απαραίτητες οι μπύρες και τα κοκτέιλ! Αντί λοιπόν να καταναλώσετε όλη την κάβα του beach bar, που υπό άλλες συνθήκες κι μείς μαζί σας θα ήμασταν, προτιμήστε να απασχοληθείτε με κολύμπι, ρακέτες ή περπάτημα κατά μήκος της αμμουδιάς. Μην ξεχάσετε να έχετε πάρει σνακ από το σπίτι γιατί κακά τα ψέματα, στις παραλίες ένα τοστ το πληρώνεις σε τιμή αστακομακαρονάδας!

Σχετικά με το φαγητό, ξέρουμε ότι ο Έλληνας το ταβερνάκι και το ουζάκι δεν το αλλάζει με τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαίο να γίνεται καθημερινά. Μπορείτε να κάνετε ψώνια και να μαγειρεύετε σπίτι, αλλά και να τρώτε κάτι πρόχειρο απ' έξω. Μπορεί τα φρέσκα θαλασσινά να είναι υπέροχα, αλλά δυστυχώς κοστίζουν!

Όπως και να' χει, μπορεί να βιώνουμε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας μας, αλλά όπως λέει και ο λαός, η φτώχεια θέλει καλοπέραση! Ειδικά το καλοκαίρι...

Διαβάστε επίσης:

Τρελές εκπτώσεις στα Nak: Ευκαιρία για μία τσάντα Bally!

Γιατί αργείτε στη δουλειά; 5 τρόποι να γίνετε συνεπείς!