Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε 15 λεπτά

Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σε 15 λεπτά

Σαν καινούργιο, γρήγορα και οικονομικά

Το αυτοκίνητό μας είναι ένας χώρος που περνάμε, καθημερινά, πολύ από τον χρόνο μας. Συγκεντρώστε μερικά απλά βοηθητικά αντικείμενα και καθαριστικά -μία μικρή λεκάνη, σακούλες για σκουπίδια, υγρό για τα τζάμια,αποσμητικό χώρου, υγρά μαντηλάκια και άλλα- και κάντε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας ολοκαίνουργιο!

1) Βάλτε στη λεκάνη όλα αυτά τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο ενώ δεν θα έπρεπε. Πετάξτε τα σκουπίδια σε μία σακούλα. Ψεκάστε τις θήκες για τα ποτήρια με υγρό για τα τζάμια και αφήστε το λίγα λεπτά να δράσει.

2) Περάστε τα υγρά μαντηλάκια από το ταμπλό και την κονσόλα του αυτοκινήτου, τις θήκες στις πόρτες, το τιμόνι και τον μοχτό των ταχυτήτων. Ψεκάστε με αποσμητικό χώρου τους εξαεριστήρες κάτω από το παρμπρίζ και αφήστε το να ενεργήσει.


3) Εάν τα καθίσματά σας είναι δερμάτινα, καθαρίστε τα με μερικά μαντηλάκια. Αν είναι από ταπετσαρία, θα θα σκουπίσετε με την ηλεκτρική λίγο αργότερα.


4) Στην άκρη ενός -όχι μυτερού- κατσαβιδιού τυλίξτε ένα πανάκι και περάστε με αυτό όλες τις μικρές επιφάνειες (κουμπιά, διακόπτες κλπ.). Καθαρίστε, με χαρτί κουζίνας, τις θήκες για τα ποτήρια.


5) Καθαρίστε όλα τα τζάμια με ειδικό υγρό. Και όταν λέμε όλα εννοούμε και καθρέφτες και -αν έχετε- γυάλινη οροφή.


6) Βγάλτε από τη θέση τους τα χαλάκια και χτυπήστε τα μεταξύ τους τινάζοντας την πιθανή βρωμιά.


7) Συνεχίστε σκουπίζοντάς τα με την ηλεκτρική σκούπα. Μετά τα χαλάκια, σκουπίστε την εσωτερική ταπετσαρία καλά, σε όλα τα σημεία- μετακινήστε τις θέσεις έτσι, ώστε να σκουπιστούν παντού.


8) Βάλτε τα χαλάκια και τις καρέκλες οδηγού- συνοδηγού στις θέσεις τους. Ανοίξτε όλες τις πόρτες και αφήστε τον καθαρό αέρα να διαπεράσει το αυτοκίνητο.